Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a solicitat ministrului dezvoltării regionale, Vasile Dîncu, să identifice soluţiile necesare pentru finalizarea investiţiilor în infrastructură începute şi nefinalizate din mai multe localităţi ale judeţului. Într-o interpelare adresată acestuia, Gheorghe Flutur a atras atenţia că în judeţul Suceava sunt un număr mare de obiective de investiţii în infrastructură nefinalizate şi care au fost începute cu finanţări primite din mai multe programe guvernamentale care au fost închise şi incluse apoi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Gheorghe Flutur a precizat că obiectivul prioritar al PNDL ar trebui să fie finalizarea obiectivelor finanţate prin toate celelalte programe închise în momentul de faţă, precum şi sprijinirea autorităţilor publice locale în finanţarea unor obiective noi, pentru ca toţi locuitorii să beneficieze de acelelaşi resurse şi de creşterea calităţii vieţii. „Am în vedere sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apei, reabilitarea şi modernizarea drumurilor, modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor, dotarea spitalelor şi dispensarelor, realizarea şi modernizarea bazelor sportive şi a unor obiective culturale”, a declarat liderul liberalilor suceveni. Liderul PNL Suceava a mai arătat că bugetul alocat PNDL în 2016 este de trei miliarde lei, necesar pentru finalizarea a 700 obiective de investiţii.

Gheorghe Flutur i-a solicitat ministrului Vasile Dîncu să precizeze care au fost sumele decontate prin PNDL în judeţul Suceava, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în anul 2015 şi restanţele înregistrate la investiţiile finanţate prin acest program, precum şi numărul obiectivelr finalizate anul trecut şi câte au termen de finalizare în 2016. „În acelaşi timp vă rog să precizaţi care sunt obiectivele de finanţate prin contracte multianuale 2015 – 2018 şi valoarea lor, pe cele trei subprograme, Modernizarea satului românesc, Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor şi Infrastructura la nivel judeţean”, se mai arată în interpelarea adresată ministrului Vasile Dîncu.

Preşedintele liberalilor suceveni i-a mai solicitat acestuia şi o situaţie cu privire la stadiul procesării cererilor depuse de localităţile din judeţul Suceava în cursul acestui an pe PNDL, inclusiv pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare. Gheorghe Flutur a arătat că în acest an, prin PNDL s-a alocat o sumă de 800.000 de lei, la nivel naţional, pentru finanțarea reabilitării sau modernizării a 2.860 unități de învățământ preuniversitar, în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a declarat că obiectivele de investiții a căror realizare se impune a fi prioritară în 2016 sunt sistemele de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sistemele de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, drumurile publice, podurile, podeţele sau punţile pietonale şi unitățile de învățământ.

„Având în vedere că în județul Suceava sunt un număr mare de obiective de investiții nefinalizate demarate prin programele închise, iar multe unități administrativ-teritoriale așteaptă un răspuns privind finanțarea de noi proiecte, vă rog să identificați soluții pentru aceste probleme. De asemenea, primarii suceveni, indiferent de partidul din care face parte, solicită sprijin Guvernului în finanțarea de noi proiecte de investiții pentru infrastructura rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă”, a spus Flutur, care i-a solicitat ministrului Dîncu să prezinte care este strategia ministerului pe care îl conduce cu privire la astfel de obiective de investiţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava