MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe alegătorii din zona de munte a judeţului să fie alături de PDL la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014. Gheorghe Flutur a fost prezent la o întâlnire electorală la care au fost prezenţi locuitori din Câmpulung Moldovenesc şi din localităţile învecinate, precum şi primarii PDL ai comunelor Sadova, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu şi Vama. La întâlnirea electorală pentru susţinerea candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare au mai fost prezenţi şi vicepreşedintele PDL Suceava, Daniel Cadariu, dar şi europarlamentarul Monica Macovei, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European.
Gheorghe Flutur le-a vorbit membrilor şi simpatizanţilor PDL despre investiţiile blocate din judeţul Suceava din ultimii doi ani, adăugând că este decis să candideze din nou pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. „Eu cred că am făcut multe pentru ţară şi pentru judeţ, şi că mulţi oameni se căiesc acum că au făcut o greşeală la alegerile din 2012. Acum vreo două luni mi-am anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, sau Regional, sau cum se va numi. Nu am făcut-o întâmplător. I-am lăsat doi ani pe feciorii ăştia care au câştigat să vedem de ce sunt în stare. Şi eu cred că şi cel mai mare adversar al meu recunoaşte că ăştia nu văruiesc ceea ce am construit noi. Şi pesedişii şi peneliştii recunosc asta. Şi trebuie să le aduceţi aminte asta”, a spus Flutur. Liderul PDL Suceava a dat ca exemplu pârtia de schi de pe masivul Rarău, amintind că această investiţie a fost finalizată în procent de 80% în perioada în care PDL a fost la guvernare, şi care a fost abandonată complet imediat după ce USL a ajuns la putere. „Cum să ai o pârtie de schi 80% făcută, cu telegondolele pe cablu care ruginesc, şi de trei ani de zile să nu mai dea nimeni un leu aici. Că acum ei spun că a adus prea mulţi bani Flutur când era şi să mai aştepte Suceava că au ei treabă la Vrancea şi în Teleorman”, a afirmat liderul PDL Suceava.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a adăugat că viitorii europarlamentari ai PDL vor fi cei care vor sprijini programul pe care vrea să-l promoveze pentru judeţul Suceava, prin care Bucovina să devină un pol de dezvoltare turistică. Flutur a explicat că acest lucru ar însemna atragerea de fonduri europene importante, în special pentru continuarea unor proiecte pentru modernizarea unor drumuri turistice, dând ca exemplu rutele Câmpulung Moldovenesc – Slătioara – Stulpicani, sau Rarău – Chiril.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că PDL este singurul partid care are pe lista pentru alegerile europarlamentare un sucevean clasat pe un loc eligibil, Orest Onofrei. „Pe lista pentru Parlamentul European, Suceava are un om pe locul şase, pe Orest Onofrei. PSD Suceava are un candidat pe locul 23, şi PNL pe 30. Cam aşa sunt ei băgaţi în seamă în partidele lor. Şi dacă nu te bagă în seamă partidul tău atunci nu exişti. Şi voi simţiţi acest lucru prin tot ceea ce nu se mai face în acest judeţ”, a menţionat Flutur. El a adăugat că la aceste alegeri europarlamentare este important ca PDL să obţină un scor bun, pentru a coaliza dreapta politicii româneşti în jurul acestei formaţiuni politice şi pentru a da viitorul candidat pentru alegerile prezidenţiale.

La rândul ei, Monica Macovei le-transmis membrilor şi simpatizanţilor acestui partid că trebuie să convingă electoratul să voteze lista PDL pentru a fi siguri că vor trimite în Parlamentul European o echipă de profesionişti. Monica Macovei a prezentat activitatea celor 11 europarlamentari PDL subliniind faptul că aceştia au muncit aproape dublu decât cei toţi cei 16 reprezentanţi ai PSD şi PNL la un loc. Macovei a spus că europarlamentarii PDL au făcut nu mai puţin de 60 de legi în Parlamentul European, în timp ce europarlamentarii liberali şi social democraţi au reuşit să facă doar 38 de legi. Monica Macovei a făcut referire şi la activitatea ei, arătând că doar ea a făcut 40 de legi, ca raportor al Parlamentului European, în timp ce candidaţi precum Corina Creţu sau Daciana Sârbu, de la PSD, sau Ramona Mănescu, de la PNL, au avut doar o singură lege în calitate de europarlamentari.

Macovei a ţinut să le mai transmită democrat liberalilor suceveni că PDL este o formaţiune politică puternică, care a trecut cu bine peste perioada grea de după alegeri. „Câştigăm pe 25 mai, câştigăm preşeinţia şi apoi schimbăm Guvernul, şi dăm jos Guvernul Ponta. Şi toate astea ca să scăpăm ţara de hoţi, de tâlhari şi de corupţi”, a mai declarat Macovei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava