MOPAN Suceava

Demonstraţie practică cu o ambulanţă SMURD performantă şi o maşină de decontaminare. Sunt doar două dintre momentele puse la cale la „Zilele medicale ale Sucevei”. Manifestarea se află la cea de a doua ediţie şi se desfăşoară de astăzi pînă duminică, 19 mai, în organizarea Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, alături de Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi şi Camera Judeţeană a Sindicatului Medicilor Suceava.
Tema centrală este în acest an „Urgenţele medico-chirurgicale. Actualităţi medicale”, iar evenimentul include manifestări la care peste 350 de medici de toate specialităţile sunt invitaţi să comunice şi să prezinte lucrări ştiinţifice. „Noi am ales acest subiect deoarece medicina de urgenţă se situează pe primul loc în zilele noastre, având în vedere complexitatea activităţilor pe care le au oamenii, calamităţile naturale care s-au înmulţit de la o vreme. Toate lucrurile acestea reclamă o intervenţie cât mai profesională, cât mai promptă, cât mai adecvată situaţiei respective”, a arătat dr. Irina Badrajan, secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava.
Insert dr. Irina Badrajan, secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava. În cele trei zile dedicate manifestării, va fi organizată şi o demonstraţie practică, realizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Demonstraţia va fi coordonată de medicul urgentist Tiberius Brădăţan şi va aduce în parcarea complexului care găzduieşte evenimentul medical, în data de 17 mai, o ambulanţă de urgenţă de tip C şi o autospecială de decontaminare. Conferinţa „Zilele Medicale ale Sucevei” îl va aduce la Suceava, şi anul acesta, pe şeful Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae. Vineri, pe 17 mai, acesta va susţine un curs inaugural cu titlul „Relaţia medic pacient în România. Nevoia de schimbare.” Conferinţa „Zilele Medicale ale Sucevei” este cel mai important eveniment medical organizat de Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava, la iniţiativa medicului Sorin Hâncu, şeful Colegiului. Prima ediţie a manifestării s-a desfăşurat anul trecut, tot în luna mai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava