MOPAN Suceava
  • Lipsa dinților, boala parodontală și cariile dentare au fost cele mai frecvente afecțiuni pentru care s-au prezentat pacienții adulți la DENT ESTET anul trecut
  • În cazul copiilor, în top au fost tratamentele pentru demineralizarea dinților temporari și permanenți
  • Creștere cu 61% a numărului de pacienți noi în 2021 față de 2020
  • DENT ESTET va continua să aducă inovație în medicina dentară și în 2022

Afecțiunile dentare cele mai frecvente cu care s-au prezentat pacienții în clinicile DENT ESTET, în anul 2021, au fost cariile dentare, lipsa dinților si boala parodontală, iar cele mai des solicitate servicii au fost pentru cazurile complexe care presupun edentație parțială sau totală, urmate de tratamentele cu implant dentar și tratamentele de estetică dentară.

În cazul copiilor, pe locul 1 s-au clasat tratamente pentru demineralizarea dinților temporari și permanenți, urmate de procedurile de sigilare a dinților și tratamentele cu aparate dentare (servicii ortodontice).

Anul trecut, s-a înregistrat o creștere cu 61% a numărului de pacienți noi față de 2020.

Tratarea afecțiunilor stomatologice în regim de urgență va fi înlocuită treptat de serviciile de profilaxie și prevenție medicală

După restricțiile severe de la începutul anului 2020, pacienții au conștientizat că problemele dentare pot avea un impact major asupra sănătății generale, indiferent de situația epidemiologică, și și-au urmat planurile de tratament în cele mai sigure condiții. Din ce în ce mai informați, pacienții știu că tratamentele dentare sunt, în prezent, nedureroase, rapide și cu rezultate pe termen lung, grație tehnologiilor apărute și expertizei medicilor stomatologi.

„În cei doi ani de pandemie, s-a observat într-o primă fază că pacienții au avut o reticență în a merge la dentist, cei mai mulți ajungând în regim de urgență, dar doar la începutul fiecărui val. Tendința generală a fost preocuparea constantă pentru sănătatea orală și credem cu tărie faptul că anul acesta serviciile oferite în regim de urgență vor fi treptat înlocuite de cele pentru profilaxie și prevenție”, a menționat dr. Oana Taban, CEO și Fondator DENT ESTET.

Datorită avansului tehnologic și a supraspecializării echipei din cadrul DENT ESTET Implant Division, în 2021, numărul total al implanturilor dentare inserate a crescut cu 122% față de 2020. În ceea ce privește serviciile de ortodonție, grupul a înregistrat o creștere de 60% a solicitărilor de aparate dentare, considerate a fi o soluție de încredere pentru pacienții adulți în vederea obținerii unui zâmbet sănătos.

Tratarea cazurilor complexe, prioritară și în 2022 pentru DENT ESTET

Rezolvarea problemelor complexe cu care se confruntă unii dintre pacienți, respectiv edentația parțială sau totală, dar și dinți afectați de boala parodontală, a fost una dintre preocupările principale ale DENT ESTET în 2021. Astfel, parteneriatul semnat cu prof. dr. Paulo Malo, inventatorul sistemului revoluționar All-on-4®️ pentru reabilitare orală complexă, autor a numeroase lucrări științifice, a continuat și în 2021, cu beneficii majore pentru cei care se confruntă cu cazuri de severă atrofie osoasă.

Datorită expertizei medicilor chirurgi și implantologi din cadrul DENT ESTET Implant Division®️, dar și a mentoratului asigurat de prof. dr. Paulo Malo, mulți pacienți au primit o nouă șansă la o viață normală cu ajutorul sistemului de implanturi All-on-4®️, considerat etalon în ceea ce privește reabilitările orale complexe.

”Pentru noi este un privilegiu să îl avem alături pe prof. dr. Paulo Malo și să contribuim în mod real la salvarea multor zâmbete prin tehnici revoluționare și accesibile, ceea ce se poate observa și prin prisma evoluției numărului de vizite și de pacienți noi care ne-au trecut pragul în această perioadă. Vom continua să fim aproape de pacienții care au nevoie de ajutorul nostru, care și-au pierdut speranța că există soluții medicale pe termen lung pentru reabilitări orale de succes, indiferent de complexitatea cazului”, a declarat Dr. Oana Taban, CEO și fondator DENT ESTET.

Digitalizarea reprezintă viitorul în medicina dentară

În 2021, grupul DENT ESTET a continuat să investească în tehnologii digitale de ultimă generație, toate clinicile fiind dotate cu cele mai noi descoperiri în domeniul echipamentelor stomatologice.

Investițiile în digitalizare vor deveni din ce în ce mai accelerate, datorită beneficiilor majore care se transpun pentru pacient în precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate în execuția lucrărilor si perioadă extinsă de garanție a acestora. Un alt avantaj important se leagă de eficiența financiară pentru pacient și derivă din faptul că utilizarea tehnologiei digitale nu implică creșterea costurilor.

Una dintre cele mai noi tehnologii digitale, create pentru a contribui la construirea de zâmbete sănătoase pe termen lung, este scannerul revoluționar MODJAW. Este vorba despre o tehnologie care închide fluxul digital în procesul de stabilire a unui diagnostic corect și exact pentru pacienții care își doresc o reconstrucție orală completă și nu numai. Are la bază stomatologia 4D, folosind modelarea 3D, mișcarea maxilarului și ocluzia dinamică a pacienților în timp real, fără a utiliza raze X, pentru o diagnosticare complexă a afecțiunilor dentare, dar și personalizării tratamentelor.

Un accent deosebit s-a pus și asupra stomatologiei laser și dotării tutoror clinicilor din cadrul grupului cu cele mai performante lasere utilizate la nivel mondial, în acest moment, deoarece pacienții își doresc tratamente nedureroase, minim-invazive și cu rezultate garantate pe termen lung. În acest sens, echipa de specialiști din cadrul DENT ESTET are la dispoziție 20 de lasere stomatologice, distribuite în toate unitățile grupului, pentru ca pacienții să beneficieze de avantajele oferite de acestea indiferent de zona în care se află.

În ideea de a asigura un confort total pacientului, își face loc un nou concept în zona serviciilor dentare. Slow-dentistry este un concept în medicina dentară introdus de Dr. Miguel Stanley, autoritate medicală recunoscută la nivel mondial. Slow Dentistry® înseamnă timp alocat de către echipa medicală pentru a lua deciziile corecte, pentru a comunica corespunzător cu pacientul până când acesta se simte calm și confortabil și înțelege pe deplin tot ceea ce urmează să se întâmple în cabinetul stomatologic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava