MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, vrea ca depozitele de deșeuri de la Moara și Pojorâta să devină funcționale cât mai repede astfel încât gunoiul să nu mai fie depozitat în gropi de gunoi improvizate.

Flutur a prezentat în ședința deliberativului județean de joi o situație la zi a stadiului de implementare a Sistemului de Management Integrat a Deșeurilor (SMID) în județul Suceava, amintind și litigiile din jurul acestui proiect. Pe lângă procesele Consiliului Județean cu unul dintre constructori, mai sunt cele cu 45 de localități care nu și-au plătit partea de contribuție la SMID, inițiate în mandatul fostului președinte Cătălin Nechifor. ”Trebuie să facem front comun și să disciplinăm comportamentul Unităților administrativ teritoriale, să-și achite părticica ce le revine”, a spus Flutur.

În ceea ce privește depozitul de la Pojorîta, președintele a declarat că CJ a reluat demersurile prin care cele 9 hectare pe care va funcționa depozitul să fie transferate de la Consiliul Local Pojorâta la Consiliul Județean Suceava. ”Va trebui să grăbim lucrurile, să scoatem la licitație operatorul. Suntem sub lupa autorităților de mediu, a autorității de management, să dăm în folosință cele două gropi, de la Moara și de la Pojorâta”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai spus că ”am să apăs pe pedala de accelerație” în acest sens. Fostul vicepreședinte PSD al Consiliului Județean, Alexandru Rădulescu, a sugerat renunțarea la sintagma ”gropi de gunoi” în relație cu Pojorâta și Moara motivând că ”ceea ce construim noi acolo nu sunt gropi de gunoi, ci depozite ecologice de deșeuri”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava