Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputata PNL de Suceava, profesor universitar doctor Sanda Maria Ardeleanu, este de părere că există încă speranță pentru școala românească. Ardeleanu a participat recent la o întâlnire pe regiunea de nord est cu reprezentanți din domeniul educației, întâlnire organizată de PNL Bacău. ”Am convenit, alături de cadre didactice din  învățământul preuniversitar și universitar, studenți, părinți, că o „nouă viziune în Educație”, așa cum este stipulat în Programul PNL pentru Educație și Cercetare, pornește de la respectarea Legii Educației Naționale, a principiilor acesteia, cărora li se adaugă, așa cum este firesc, o serie de priorități strategice, înscrise în Programul de guvernare al PNL”, a spus Ardeleanu.

Ea a menționat că a regăsit încă profesori care au încredere în legiuitori, în factorii de decizie, care și-au exprimat părerile constructiv și care au încredințat parlamentarilor liberali propuneri izvorâte direct din activitatea zilnică la catedră. Aceste propuneri au fost făcute publice în plenul Parlamentului în cadrul unei declarații politice ale deputatei Ardeleanu. Astfel, se dorește aducerea sumelor alocate elevilor români la același nivel cu cele alocate elevilor aparținând minorităților naționale, extinderea bazei materiale în școli astfel încât învățământul să se desfășoare dimineața, la toate nivelurile, înlocuirea manualelor alternative cu manuale unice gratuite, editate sub egida Academiei Române, care să se găsească în librării, fără a fi nevoie de comandarea lor la edituri. Se propune de asemenea, respectarea principiului descentralizării, revizuirea curriculum-ului astfel încât să primeze calitatea demersului didactic și nu cantitatea de informație, menținerea numărului de elevi într-o clasă și în momentul trecerii de la ciclul primar la cel gimnazial, încurajarea, la nivel de evaluare a personalului didactic în sistem, a elevilor și dascălilor care cultiva încrederea în sine, notarea cu litere și nu cu cifre care ar elimina tendința de a ierarhiza elevii după media generală și ar da posibilitatea acestora de a excela la anumite obiecte, reducerea birocrației, alegerea directorului de școală, prin vot secret, în cadrul Consiliului Profesoral, pentru a sluji interesului școlii și realizarea evaluării unităților școlare de către organisme neutre, neafiliate ministerului de resort.

”Școala rămâne cea mai importantă instituție care poate determina, pe termen lung, transformarea pe care o așteptăm la nivelul societății românești, de aceea trebuie să ne asigurăm că elevii sunt beneficiarii unui sistem valoros, sănătos și construit pe principii corecte”, a mai spus Sanda Maria Ardeleanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava