MOPAN Suceava
Deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, anunță că Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre de Guvern, înființarea Societății Naționale ”Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, ca un mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale. În cadrul unei declarații politice susținute în Plenul Camerei Deputaților intilată ”Un pas important spre o alimentație mai sănătoasă și o măsură importantă pentru fermierii români”, Maricela Cobuz arată că înființarea Casei de Comerț Agroalimentare UNIREA a fost un obiectiv asumat de către Guvernul PSD-ALDE prin Programul de Guvernare, obiectiv ce a fost îndeplinit. Parlamentarul social democrat a precizat că în viitor vor fi înființate magazine de stat în care vor fi vândute produse exclusiv românești.

”Prin îndeplinirea acestui obiectiv, Guvernul României contribuie la promovarea și valorificarea produselor autohtone către marile piețe externe”

”S-a constituit Casa Agroalimentară ca o societate pe acțiuni cu capital integrat de stat și va funcționa ca oricare altă societate pe piață, cu scopul de a prelua produsele de la producători spre a le vinde pe piețele interne și externe.
Astfel, vor fi înfiinţate magazine de stat cu produse exclusiv româneşti, prin care se doreşte scoaterea din piaţă a intermediarilor de produse agricole, dar şi o alternativă care să concureze cu hipermarketurile. Prin îndeplinirea acestui obiectiv, Guvernul României contribuie la promovarea și valorificarea produselor autohtone către marile piețe externe. Politicile agricole şi de dezvoltare rurală implementate de executiv constituie stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creştere economică”, a spus Cobuz.

Vor fi create noi locuri de muncă

Mai mult decât atât, spune ea, se are în vedere crearea de noi locuri de muncă prin care se va asigura buna funcționare a magazinelor, depozitelor și a centrelor de colectare a produselor agricole. ”Prin îndeplinirea acestui obiectiv se va contribui la introducerea pe piață a produselor alimentare sănătoase. Agricultorii români vor avea posibilitatea de a-și vinde produsele cultivate în magazine, dar nu mai departe de o rază de 100 de km, astfel încât să se asigure produse proaspete, de calitate și atractive pentru consumatori. În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie și medic pediatru, deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, va încuraja și va susține politic alimentația sănătoasă din România”, a conchis Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava