Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a cerut public vineri într-o conferință de presă, prefectului de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, să-i strunească pe șefii de instituții ca să nu mai facă presiuni la aleșii locali ai PNL din județ ”ca să o lase mai moale pentru a câștiga PSD”. Bălan susține că primari, consilieri locali, directori de școli membri PNL au fost abordați de șefi de instituții cu diverse reclamații anonime la adresa lor spunându-le că o să le rezolve favorabil cu condiția ca PSD să obțină peste media județeană în respectivele localități. ”Sunt primari care au fost vizitați de oameni politici și aș putea înțelege lucrul ăsta că politica permite și până la urmă cu limite legale se pot face dar au fost vizitați tot timpul însoțiți de șefi de deconcentrate, oameni cu dosare în mână. Ați văzut șmecheria asta de tip PSD în care spune că ai o reclamație făcută de cineva și el binevoitor a venit să o rezolve. Dar cum să o rezolve? Spunând să o lase mai moale ca să câștige PSD. Și vine și reversul îi spune că dacă nu cîștigă PSD, în toamnă va fi schimbat. Despre asta vorbim. Ăsta e PSD la Suceava asta e campania pe care a înțeles să o facă în toate primăriile conduse de noi. Merg cu dosare sub braț, cu proiecte, îi ademenesc pe primari, le spune că nu vă ajunge 7 ani de opoziție că nu ați putut face nimic și uite dacă aici voi veți scoate un scor care să fie peste media județeană într-o comună condusă de un primar PNL asta va fi dovada că și-a făcut treaba față de PSD”, a spus Bălan.

Bălan avertizează că cei care fac jocul PSD pentru a-și păstra funcțiile ar putea ajunge la Botoșani (nr. penitenciar)

El a amintit de cazul directorului liberal al școlii ”Ion Lovinescu” de la Rădășeni care ar fi fost ”șantajat” de inspectorul școlar Ghiorghi Cornia. ”Eu cred că ceea ce s-a întâmplat la școala din Rădășeni este emblematic. Noi am fost cei care l-am îndemnat să meargă până la capăt și să facă publică această înregistrare pentru că avem neveie de această dovadă. Să știți că sunt primari care ne-au spus că au astfel de înregistrări făcute dar le este frică să le facă publice. Dacă se va deschide o anchetă se vor afla mult mai multe lucuri în perioada următoare”, a spus deputatul liberal.
Bălan susține că aceste presiuni ”sunt clar infracțiuni” și îi avertizează pe cei care le-au practicat că pot ajunge ”undeva pe la Botoșani” (nr. La penitenciarul Botoșani). ”
Cer public prefectului județului Suceava să cheme la ordin pe cei care conduc azi serviciile silvice, de mediu, care sub povestea asta a unor reclamații de la așa ziși anonimi se duc și fac în toate zonele județului presiuni pe primari, consilieri locali, directori, pe cei care nu sunt de acord cu politica pe care o fac ei. Ori aceste presiuni sunt clar infracțiuni și cineva va răspunde în perioada următoare. Acei șefi care vor să-și asigure în continuare funcția trebuie să înțeleagă că făcând ceea ce îi pune PSD de la partid s-ar putea să se ducă mult mai departe de funcțiile de serviciu și anume undeva pe la Botoșani”, a mai psus Ioan Bălan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava