Trasee Eminesciene

Vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, vrea modernizarea rețelei de căi ferate București-Suceava. În acest sens el s-a adresat ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, de la care vrea să știe care este termenul pe care îl anticipează pentru începerea lucrărilor de modernizare la infrastructura principală de căi ferate din Moldova, în mod special pe Magistrala CF 500.

Totodată, Bălan îl roagă pe ministru să precizeze ce valoare investițională a fost propusă Comisiei Europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru modernizarea rețelei de căi ferate din regiunea istorică a Moldovei și care sunt obiectivele de investiții vizate. De asemenea, parlamentarul liberal vrea să afle ce obiective de investiții care vizează modernizarea rețelei de căi ferate din Moldova vor fi propuse a fi susținute din resursele financiare disponibile în cadrul financiar multianual 2021-2027 și care gări vor fi modernizate în perioada 2021-2024 pe Magistrala CF 500 în condițiile în care refacerea infrastructurii feroviare implică și modernizarea gărilor de pe traseu.

„Apreciez în mod deosebit pașii concreți realizați de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu CNAIR, pentru realizarea Autostrăzii Moldovei. Îl felicit pe domnul ministru așadar, pentru lansarea licitației în vederea atribuirii lucrărilor de execuţie la primul tronson al Autostrăzii Moldovei A7, Ploieşti – Buzău, cu cele trei loturi: Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele şi Pietroasele – Municipiul Buzău. Cu toții ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, pe întreg traseul Autostrăzii Moldovei să se înceapă lucrările efective de construire, de la Ploiești și până la Siret. În același timp, având în vedere oportunitățile uriașe de finanțare pentru lucrări de infrastructură, oferite atât de mecanismul european de redresare și rezililiență, cât și de viitorul cadru financiar european 2021-2027, îmi exprim speranța că în același timp cu investițiile pe sectorul rutier se va acorda o atenție deosebită modernizării infrastructurii feroviare pe direcția Siret-Suceava-București, astfel încât transportul de mărfuri și de călători să se poată realiza pe linii de mare viteză”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul Ioan Bălan cere investiții pentru modernizarea rețelei de căi ferate București-Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava