MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan consideră că sunt necesare investiții urgente în sistemele de protecție împotriva inundațiilor și alunecărilor de teren. În acest sens paralementarul liberal vrea să afle dela ministrul mediului, Costel Alexe, care este planul de investiții în infrastructura specifică de mediu pentru eliminarea riscului de inundații și alunecări de teren pentru perioada 2021-2027, ce localități de la nivelul județului Suceava, cu istoric în producerea de inundații și alunecări de teren, vor beneficia în anii următori de finanțări consistente pentru construirea de amenajări împotriva inundațiilor și alunecărilor de teren și ce amenajări hidrografice vor fi programate în următorul exercițiu financiar pentru principalele cursuri de apă din Județul Suceava râuri și pârâuri.

Bălan a constatat că în ultimii 30 de ani, protecția populației împotriva riscurilor generate de calamitățile naturale nu a reprezentat o prioritate pentru aproape niciun guvern. ”Din această cauză, anual, zeci de mii de gospodării sunt distruse de aluviuni și alunecări de teren, generând pentru cele mai multe dintre familii pierderi iremediabile sau chiar pierderi de vieți omenești. Și în cursul anului 2020 au fost afectate, cel puțin la nivelul județului Suceava, mai multe localități – Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Putna – pagubele fiind unele semnificative. Din păcate, deși guvernele anterioare au avut la dispoziție fonduri europene nerambursabile consistente pentru a realiza investiții în infrastructura hidrografică și în amenajările specifice împotriva inundațiilor, acestea nu au promovat proiecte mature și fezabile, astfel încât localitățile aflate în risc să poată primi fonduri pentru asemenea lucrări. Ministrul mediului a reușit deja să deblocheze cea mai mare parte a proiectelor abandonate la nivelul ministerului iar în prezent se află în proces de elaborare atât Acordul de Parteneriat cu Uniunea Europeană pentru perioada de programare 2021-2027, cât și structura Programelor Operaționale finanțate din Politica de Coeziune 2021-2027”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul Ioan Bălan cere investiții urgente în sistemele de protecție împotriva inundațiilor și alunecărilor de teren, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava