Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, este convins că viitorul României depinde de succesul proiectului pezidențial ”România educată”. Într-o declarație politică prezentată în plen parlamentarul sucevean și-a exprimat încrederea că inițiativa președintelui Klaus Iohannis, alături de finanțările nerambursabile obținute de acesta și Guvernul PNL și împreună cu experiența deosebită a actulului ministru, vor menține școala românească în elita învățământului mondial și va asigura tuturor copiilor români accesul la dreptul fundamental la învățătură.

”De peste două decenii, în data de 5 octombrie a fiecărui an sărbătorim Ziua mondială a educației, zi în care toate națiunile își arată recunoștința față de profesori și învățători, față de sacrificiile fiecărui părinte. Este o zi în care guvernele își fac bilanțul eficienței și eficacității politicilor promovate în educație și decide cum să amelioreze calitatea actului educațional și performanțele elevilor. În ciuda lipsurilor cu care s-a confruntat și se confruntă sistemul românesc de educație, în ciuda slabei finanțări, în ciuda salariilor modeste ale dascălilor, școala românească a reușit să reziste tranziției și crizelor care s-au abătut peste țara noastră și continuă să producă excelență în educație. Ce altă demonstrație mai clară ne trebuie că școala românească este performantă, atâta vreme cât tinerii noștri medici, profesori, ingineri, economiști sau cu alte profesii sunt cei mai căutați în statele dezvoltate din toată lumea? Cine poate să constate excelența din școala românească, atâta vreme cât la orice olimpiadă școlară internațională elevii și studenții români ocupă invariabil podiumul? Cine poate nega performanțele școlii românești atâta vreme cât investitorii străini care vin în țara noastră au ca prim argument pregătirea temeinică a angajaților români? Nu există niciun dubiu că dezvoltarea unei țări depide în mod esențial de atenția pe care autoritățile publice o acordă sistemului de educație. Este adevărat că pentru școala românească mai avem foarte multe de făcut, atâta timp cât sub guvernările PSD educația a fost profund neglijată. Școala are nevoie de programe de investiții cum nu au mai fost vreodată, de dotări specifice secolului XXI, de dascăli bine pregătiți și stimulați prin salarii competitive, de facilități și de sprijinul societății, în ansamblu.
Ne aflăm în momentul în care viitorul țării noastre depinde în mod covârșitor de succesul proiectului prezidențial ”România educată”. Este un proiect care poate să rezolve toate neajunsurile acumulate în ultimele decenii, un proiect care să ajute școala românească să se dezvolte și în mediul rural și în mediul urban, un proiect care să pună fundația unei Românii dezvoltate pe termen foarte lung. Am încredere că inițiativa Președintelui Klaus Iohannis, alături de finanțările nerambursabile obținute de Președinte României și Guvernul PNL și împreună cu experiența deosebită a actulului ministru, vor menține școala românească în elita învățământului mondial și va asigura tuturor copiilor români accesul la dreptul fundamental la învățătură”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul Ioan Bălan convins că viitorul României depinde de succesul proiectului prezidențial ”România educată”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava