MOPAN Suceava

Prim-vicepreședintele PNL Suceava deputatul Ioan Balan a declarat că după ce a citit unele declarații ale unor politicieni social-democrați suceveni a constatat că aceștia au început deja să-și treacă în dreptul lor acțiunea asumată pentru județ a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur și a echipei liberale în cazul proiectelor de autostradă. Ioan Balan a spus că având în vedere că este vorba de o coaliție de guvernare, ar trebui ca și partenerii din PSD să recunoască aceste merite.

„Urmărind presa ai zice, zilele acestea, că salvarea județului Suceava vine de la PSD. Norocul suceveanului este că  există consemnări în presă și care pot fi verificate în arhive”, a precizat Ioan Balan.

El a adăugat că încă există arhivele din campaniile electorale din 2020, locale și parlamentare, ce arată cu ce promisiuni a venit fiecare formațiune și candidat.

„Singurul dintre candidați care a făcut promisiuni cu conotație județeană și care țin și de forța politică în coaliție este Gheorghe Flutur. Vedem zilele acestea pe mulți vorbind și lăudându-se că au pornit izvoare de apă secate de 30 de ani. Realitatea zilelor noastre este că PNL, prin Gheorghe Flutur, a reușit să pună în mișcare proiectul care înseamnă autostrada A 7, dar și mai mult, proiectul A 14- Autostrada Nordului unde CJ Suceava va realiza prin centura orașului Gura Humorului și, cel mai probabil, și legătura cu municipiul Suceava, primul tronson din această autostradă”, a spus Ioan Bălan.

Liderul liberal sucevean a atenționat că actorii politici suceveni, pe lângă apanajul vorbei, au nevoie și de decizie politică.

„Capacitatea de a decide politic – trebuie să o recunoaștem – îi aparține lui Gheorghe Flutur ca membru al conducerii coaliției de guvernare”, a mai punctat Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a ținut să sublinieze că în ceea ce privește progresele pentru realizarea proiectelor de autostrăzi din județul Suceava meritul îi aparține lui Gheorghe Flutur.

„Dacă un produs din supermarket e de o calitate excelentă, meritul este al producătorului și nu al vânzătorului. Am sentimentul că PSD vrea să vândă munca și produsul PNL”, a spus Ioan Bălan.

El s-a întrebat ce dovadă este mai clară legată de implicarea lui Gheorghe Flutur pentru județul Suceava decât faptul că sunt deja asigurate finanțări de un miliard de euro pentru proiecte de gaze naturale, rețele de apă și canalizare și drumuri, mare parte din acestea fiind finanțate prin Programul „Anghel Saligny”

„E vorba de sume garantate ce sunt înscrise în acte normative publicate în Monitorul Oficial. Ce dovadă mai clară poate fi că Gheorghe Flutur are un cuvânt important de spus în cadrul guvernării decât actele oficiale emise deja? De aceea caut încă să înțeleg ce-i mână pe unii să vorbească în public despre proiectele echipei liberale sucevene cu care nu au nicio tangență”, a mai spus Ioan Bălan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava