Vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, susține alocarea de fonduri pentru modernizarea tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată din Regiunea de Nord Est. Pentru asta parlamentarul liberal vrea să știe care este situația acuală. Astfel, Ioan Bălan s-a adresat ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, de la care vrea să afle câte treceri la nivel cu calea ferată din Regiunea de Nord-Est sunt cuprinse în acest an în programul de modernizare și câte treceri de acest fel nu au fost modernizate, în special cu privire la amenajarea barierelor automate de oprire. Totodată, deputatul PNL vrea să știe care este termenul pe care ministrul și-l propune pentru finalizarea modernizării tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată în Regiunea Nord-Est.

”Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 prevede la Anexa 3/24/23/ Ministerul Transporturilor și Infrastructurii credite bugetare mai mari decât în anul precedent pentru realizarea de investiții de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată. Fondurile sunt asigurate din resurse europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Demersul ministrului transporturilor este unul lăudabil, în condițiile în care, în anii 2018-2019, investițiile în acest domeniu au înregistrat un ritm cu totul nesatisfăcător, iar în acea perioadă am primit asigurări constante de la foștii miniștri că trecerile la nivel cu calea ferată din Moldova vor fi modernizate în orizontul anului 2020. Trebuie spus că absența acestui tip de investiții generează frecvent accidente rutiere soldate cu victime și decese în Regiunea de Nord-Est”, a declarat Ioan Bălan.

Deputatul Ioan Bălan vrea modernizarea tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată din Regiunea de Nord-Est, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava