Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, vrea să știe care este motivul pentru care Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu a impus niciun fel de restricții față de promovarea, prin publicitate, a jocurilor de noroc la posturi de televiziune și de radio. Mihalescul a adresat în acest sens o întrebare președintelui CNA, Laura Corina Georgescu, la care așteaptă răspuns în scris. Parlamentarul liberal constată că CNA tolerează chiar organizarea în direct a jocurilor de noroc la unele posturi românești de televiziune în condițiile în care Legea nr. 504/2002 a audiovizualului prevede expres faptul că orice comunicare comercială audiovizuală trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor. ”Mai mult decât atât, potrivit legii, este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele  care conţin pornografie sau violenţă nejustificată”, a spus deputatul liberal. El a arătat că din prevederile Legii audiovizualului rezultă cu maximă claritate faptul că, în calitate de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, Consiliul Național al Audiovizualului ”are obligaţia” și nu opțiunea de a asigura protejarea demnităţii umane, a dreptului la propria imagine şi protejarea minorilor.

”Consiliul Național al Audiovizualului pare că stimulează promovarea unui viciu extrem de periculos”

”Nu aș vrea să cred că la nivelul Consiliului Național al Audiovizualului nu s-a constatat faptul că publicitatea pentru jocurile de noroc a înregistrat o creștere uriașă, mai ales în ultimul an, în intervale de timp în care toți minorii pot fi afectați de acestea. Aș mai adăuga faptul că, deși legea audiovizualului prevede clar restricții la promovarea unor produse dăunătoare sănătății (alcool, tutun, alte vicii), Consiliul Național al Audiovizualului pare că stimulează promovarea unui viciu extrem de periculos. Recomand să se constate câte persoane s-au sinucis sau au încercat acest lucru, din cauză că și-au pierdut economiile, casele și alte bunuri, practicând jocuri de noroc”, a arătat Mihalescul.  El cere explicații CNA  cu privire la neexercitarea obligației care decurge din prevederile art.39 din Legea nr. 504/2002 din 11 iulie 2002, Legea audiovizualului, cu privire la protecția minorilor. ”În condițiile în care, din știința mea, niciun alt stat membru al Uniunii Europene nu permite promovarea comercială, prin mediile audio-video, a jocurilor de noroc,  solicit CNA să precizeze dacă va susține, atunci când i se va solicita probabil un aviz, o inițiativă care să restricționeze publicitatea pentru orice fel de produs/serviciu cu caracteristici de viciu, inclusiv pentru jocurile de noroc”, a mai spus Dumitru Mihalescul.

Deputatul Mihalescul cere explicații CNA pentru faptul că nu a impus restricții față de promovarea jocurilor de noroc, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava