Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, salută decizia Guvernului Orban privind redeschiderea activității restaurantelor în spații închise începând de la 1 septembrie și consideră că această măsură va contribui în mod substanțial la relansarea industriei ospitalității în Bucovina.

„Criza sanitară din acest an și efectele economice negative aduse de aceasta au afectat deosebit de dur activitățile economice din toată Europa, nu numai din România. Dintre sectoarele economice, cei care au resimțit cel mai puternic efectele crizei sunt operatorii economici din sectorul turismului, care cu greu au reușit să-și mențină afacerile ca să nu le închidă. Fără îndoială că turismul bucovinean a avut și el de suferit, deși românii și-au dorit anul acesta să călătorească tot mai mult în interiorul țării și să cunoască frumusețile din nordul țării noastre. Cu toții trebuie să înțelegem că între viața și sănătatea oamenilor și suspendarea temporară a unor activități economice, nu se poate pune egal! Guvernul PNL a pus viața oamenilor mai presus de toate, iar cea mai mare parte a efectelor economice negative resimțite de operatorii economici a fost compensată de Guvern prin diferite măsuri fiscale și bugetare.

Redeschiderea restaurantelor în interior de la 1 septembrie, chiar și în condițiile sanitare restrictive impuse prin hotărâre de guvern, va reprezenta pentru turismul istoric și cel ecumenic din Bucovina o adevărată gură de oxigen. Foarte mulți oameni își câștigă existența muncind onest în acest sector de activitate. Toamna bate la ușă și în scurt timp terasele nu ar mai fi putut să reprezinte o soluție pentru operatorii economici. Așadar, măsura vine în cel mai bun moment posibil. Cu toate acestea, chiar dacă proprietarii de restaurante primesc acum această veste foarte bună, ei trebuie să fie extrem de responsabili în următoarele luni. Știm cu toții că unitățile de alimentație sunt în categoria activităților cu risc mare de transmitere a bolilor și că dacă regulile nu se respectă, bucuria va dispărea imediat. Eu contez pe responsabilitatea tuturor – a turiștilor, a proprietarilor de restaurante și a personalului de servire – și am convingerea că vom reuși să depășim și aceste momente grele”, a declarat Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava