Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, susține simplificarea procedurilor de adopție a copiilor, el atrăgând atenția și asupra problemei nou născuților abandonați în maternități. Într-o declarație politică susținută în Camera Deputaților, Dumitru Mihalescul a spus că anual,     în maternitățile din toată România, sute de nou-născuți nevinovați sunt abandonați de mamele lor, nu pentru că acestea nu i-ar iubi îndeajuns sau că nu i-ar dori alături de ele, ci pentru că cele mai multe dintre ele consideră că nu le pot acorda o îngrijire adecvată în familiile lor extrem de sărace. „Cauzele unei asemenea situații sunt cunoscute de autoritățile române, nu de azi, nu de ieri, ci de ani și ani de zile, însă, până acum, niciun guvern nu a acționat corespunzător sau nu a fost deloc interesat. Cine are dorința de a rezolva problema ar putea să afle, de îndată, dacă ar vrea, că mamele puse în situația de a-și abandona copiii provin de cele mai multe ori din familii extrem de sărace sau din familii dezorganizate, iar cauza pentru care rămân însărcinate este, de cele mai multe ori, precaritatea educației, determinată de accesul restrâns la învățătură”, a declarat Dumitru Mihalescul, care a adăugat că „oare cum s-or uita străinii la noi, atâta vreme cât România apare constant în fruntea rușinoasă a majorității statisticilor legate de infrastructură, sănătate sau educație. Cu ce ochi ne-or vedea țările dezvoltate, atâta vreme cât România conduce la numărul celor mai multe adolescente care au devenit mame în anul 2015. Nu aș vrea să cred că nu cunoașteți faptul că 12,3% din totalul femeilor care încă nu au împlinit vârsta majoratului ajung să nască, pentru prima dată în țara noastră. Cât de dezvoltați ne putem considera și cu ce ne-a ajutat creșterea economică record, atâta vreme cât în țara noastră copiii dau naștere unor copii?”.
Dumitru Mihalescul a precizat că s-a interesat personal de problema miilor de copii ale căror destine sunt frânte încă din prima lor zi de contact cu viața. Mihalescul a subliniat că cea mai mare bucurie i-a fost oferită de personalul medical, pe care a ținut să-l felicite, precizând că acesta, după atâta muncă în spital, reușește pe deplin să substituie absența mamelor pentru zecile de copii abandonați. „Da, stimați colegi! Moașe, asistente medicale și medici din secțiile de neonatologie românești sunt mame pentru sute și mii de copii, deși aceștia sunt obosiți, iar zilnic trebuie să-și facă datoria și să aducă pe lume mii de copii. Este de înțeles comportamentul extraordinar al angajaților din maternități, pentru că orice surâs al unui chip de copil aduce multă fericire în suflet! Din păcate, stimați colegi, efortul uriaș pe care îl depune personalul din maternități nu poate să substituie în niciun fel familia tradițională, oricât de mult efort ar depune aceștia. Copiii abandonați vor fi privați toată viața lor de familia de care noi ne-am bucurat și, cel mai probabil, nu vor avea niciodată cui să spună mamă și tată. Copiii cresc repede, iar, mai devreme sau mai târziu, aceștia ajung în centrele de plasament de unde destinul lor este unul sigur și crud – fără nicio șansă de a se realiza în viață. Știți la fel de bine ca mine care sunt condițiile în centrele de plasament și faptul că aceste condiții nu s-au ameliorat mai deloc în ultimii ani. Creșterea economică i-a ocolit de fiecare dată! Mai mult decât atât, atunci când ajung la vârsta majoratului, copiii fără părinți ajung direct în stradă, de parcă situația lor socială s-ar fi rezolvat de la sine”, a precizat Dumitru Mihalescul.
Deputatul PNL de Suceava consideră că există mai multe soluții pentru ca miile de copii abandonați, fie să nu mai ajungă să fie abandonați în maternități, fie să ajungă să fie crescuți de o mamă și un tată adoptiv. „În primul rând, ar fi bine să umblăm la cauze, iar aceasta presupune să luptăm cu toată forța împotriva sărăciei în care se zbat mii de familii și sute de mii de copii din România. Apoi, sloganul – toți copiii să meargă la școală – trebuie să devină realitate, nu doar o deviză spusă prin campaniile electorale. Copilele trebuie să meargă la școală, nu la maternitate! Nu în cele din urmă, cred cu putere că miile de familii tradiționale pe care Dumnezeu nu le-a binecuvântat cu darul sfânt al unui copil și care doresc să adopte un copil abandonat, ar trebui să aibă acces facil la procesul de adopție, încă de când copilul este mic și nu știe că și-a pierdut părinții naturali”, a spus Dumitru Mihalescul. El consideră că astfel, copii abandonați ar avea o șansă să nu sufere, să se integreze ușor în familia adoptivă, „să iubească și să fie iubiți și să poată spune și ei cuiva mamă și tată”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava