Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, consideră că regiunea Moldovei are nevoie de o fabrică de automobile. Într-o declarație politică susținută în Parlament, Ioan Balan a spus că de șapte ani și jumătate de când România „a căzut sub năpasta guvernărilor PSD”, oportunitățile trec una câte una oportunitățile pe lângă țara noastră. „Zeci și sute de investitori strategici au fost ținuți la frontierele statului român, din cauza măsurilor anti-economice luate de PSD în fiecare lună de guvernare: scumpirea carburanților, creșterea birocrației fiscale, aproape 1000 de modificări ale Codului fiscal operate în ultimii 4 ani, blocare investițiilor în infrastructură și desființarea oricărei predictibilități a mediului de afaceri din România”, a declarat Ioan Balan, care a adăugat că „în timp ce noi numărăm șansele ratate de țara noastră, statele vecine se bucură de investiții publice și private tot mai mari și de creșteri reale ale bunăstării populației. Nu întâmplător, fabrici importante din Europa, din America sau din Asia au ocolit România, deși acei investitori au avut prima opțiune pentru România”.

Deputatul PNL de Suceava a precizat că din nefericire Moldova a pierdut șanse reale de a obține locarea unor fabrici importante, unele din industria constructoare de mașini și asta pentru că PSD nu a vrut niciun moment să scoată România din subdezvoltare. „Pentru cei cu memoria scurtă, vă aduc aminte cum țara noastră a ratat oportunitatea de a avea o fabrică Mercedes, pentru că la Guvern nu a fost nimeni interesat de o investiție de peste un miliard de euro. De asemenea, să nu uităm că în urmă cu doi ani, premierul Japoniei a venit tot cu intenții economice clare în România, numai că atunci nu a găsit în România decât un Guvern Tudose demis de propriul partid. Astăzi, la ora când vorbim, cea mai mare fabrică de automobile din Europa și una dintre cele mai mari din lume, fabrica Volkswagen, stă cu ochii pe România și vrea să construiască o investiție uriașă, după ce se pare că a renunțat la varianta amplasării acesteia în Turcia sau în Bulgaria. Și astăzi, ca și ultimii șapte ani, investitorii germani nu au cu cine să vorbească, nu au cu cine să negocieze, pentru că România nu are guvern! Cu cine să vorbească? Cu Dăncilă? Acesta este un alt argument suplimentar pentru care Parlamentul trebuie să dea dovadă de luciditate și responsabilitate și să învestească cât mai repede posibil Guvernul Orban”, a declarat Ioan Balan.

Balan: „ Guvernul PNL va reprezenta, cu siguranță, garanția unui climat economic normal”

Deputatul liberal consideră că dintre toate regiunile României, Moldova are nevoie ca de aer de o investiție străină majoră, care să genereze mii de locuri de muncă bine plătite, la fel de bine ca în Occident, „care să dărâme sărăcia lucie din țara lui Ștefan și care să oprească exodul masiv al tinerilor în străinătate”. Ioan Balan a subliniat că o fabrică de automobile ar putea să fie un vis frumos pentru Moldova, pentru că odată cu ea, o întreagă industrie pe orizontală s-ar putea pune pe picioare și ar genera efecte de antrenare în toată economia Moldovei. „Am toată încrederea că Guvernul Orban, dacă va fi învestit cât mai repede, se va lupta pentru ca investițiile străine majore să nu mai ezite să investească în țara noastră. Guvernul PNL va reprezenta, cu siguranță, garanția unui climat economic normal, previzibil și atractiv pentru toți investitorii”, a încheiat Ioan Balan.

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că Moldova are nevoie de o fabrică de automobile, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava