Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescu, i-a propus ministrului turismului, Mircea Titus Dobre, să intensifice promovarea internațională a destinațiilor turistice din Bucovina. Dumitru Mihalescul a precizat că faptul că în structura Guvernului se află un minister care se ocupă, în exclusivitate, de soarta turismului. El a adăugat că și-ar dori ca acest minister să aibă mai multă eficacitate în acţiune, cu atât mai mult, cu cât este condus de un om tânăr „şi, după spusele unora, destul de competent”. „M-aş aştepta de la domnia sa să fie mult mai energic atunci când vine vorba despre promovarea internaţională a destinaţiilor turistice din Bucovina. Mulţi turişti ne-ar călca pragul dacă ar şti ce avem de oferit. Aş vrea ca tânărul ministru să se lupte în Guvern pentru acordare tichetelor de vacanţă, chiar din 2018, pentru că şi românii trebuie să-şi cunoască ţara şi istoria naţională”, a precizat deputatul PNL de Suceava.

El a arătat că deși bucovinenii s-au străduit să pună pe picioare investiţii private în domeniul cazării sau al restaurantelor, nu ar fi rău dacă Guvernul ar da o mână de ajutor, pentru a creşte calitatea serviciilor turistice, chiar şi prin formarea profesională a personalului necesar în activităţile turistice. Dumitru Mihalescul a mai amintit că în momentul în care a preluat funcția, ministrul turismului a declarat că Bucovina este destinaţia sa preferată, adăugând că și-ar dori să-l vadă pe Mircea Titus Dobre că demonstrează acest lucru şi prin fapte, adică prin acţiunile sale întreprinse în domeniul turismului.

Pe de altă parte, Dumitru Mihalescul a precizat că fără doar și poate, turismul este soluția cea mai sigură și mai rapidă pentru dezvoltarea Bucovinei. „Auzim de ani buni, indiferent de partidele politice care au condus guvernarea, promisiunea că România va intra într-un amplu proces de reindustrializare, că peste noapte vor apărea fabrici şi uzine moderne şi competitive, iar profiturile şi salariile angajaţilor vor creşte peste noapte. Nu spun că nu ar fi bine. Toată lumea ar fi bucuroasă să se întâmple aşa. Însă a construi o industrie, un sistem industrial sau o ramură industrială, nu presupune doar simplă construire a unei fabrici. Ştim cu toţii că acesta este un proces complex, care presupune, fără îndoială, o coerenţă a politicilor publice, indiferent dacă se schimbă un ministru cu altul şi chiar dacă se schimbă un guvern cu un altul. Crearea unor structuri industriale, presupune, fără echivoc, continuitate şi seriozitate şi în privinţa investiţiilor publice în infrastructura de transporturi, fie ea rutieră sau feroviară”, a spus deputatul PNL de Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava