Comenzi MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, susține că toți primarii din județ așteaptă cu interes implementarea Programului Național de Investiții <Anghel Saligny>, fiindcă până acum nu au dispus de fonduri pentru lucrări de anvergură. Parlamentara spune că primarii vor să se finalizeze cât mai repede procesul de evaluare a cererilor, să fie semnate contractele de finanțare și să înceapă execuția.

Mirela Adomnicăi a afirmat, la Radio Top: „Numai mâine nu-i poimâine, adică anul 2024, când vor fi alegeri. Primarii vor trebui să se prezinte în fața alegătorilor și să le spună ce-au făcut în patru ani de zile, din 2020. A trecut deja aproape jumătate de mandat și până-n prezent nu au avut bani pentru mari proiecte. Știm ce înseamnă o procedură de achiziție pentru documentele de proiectare și pentru execuția propriu-zisă. În plus, se tot scumpesc prețurile la materialele de construcție. Ne întrebăm dacă nu cumva de când începe execuția și până la finalizarea lucrării nu se vor scumpi și mai mult materialele, astfel încât executantul să fie pus efectiv în situația să nu poată finaliza investiția pentru că ar ieși în pierdere. De aceea, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Așadar, preocuparea primarilor vizează Programul <Anghel Saligny>. Este primul punct pe agenda oricărui primar din țară”. Deputatul PSD a adăugat că Ministerul Dezvoltării ar urma să finalizeze luna aceasta centralizarea proiectelor eligibile, iar ulterior le va stabili pe cele care vor intra la finanțare. Apoi, fiecare primărie va demara procedura de achiziție.

Legat de posibilele contestații, Mirela Adomnicăi a arătat: „Prin Ordonanță de Urgență a fost modificată Legea achizițiilor publice, în sensul în care contestațiile nu mai țin în loc procedura ca atare. S-au scurtat foarte mult și termenele de soluționare a contestațiilor, adică, se va merge pe repede înainte. Asta e bine, chiar dacă uneori se pot face greșeli. Trebuie să plecăm de la prezumția de bună credință. Timpul e prețios, și avem nevoie de investiții. Cred că Programul <Anghel Saligny> va schimba fața județului Suceava, cel puțin pe ceea ce înseamnă drumuri asfaltate”. În general, primarii suceveni au depus proiecte pentru drumuri, poduri și apă-canal. Bugetul programului <Anghel Saligny>, care se va derula până-n 2028, este de 65,5 miliarde de lei, din care județului nostru îi va reveni suma de 1,6 miliarde.

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, susține că toți primarii din județ așteaptă cu interes implementarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava