MOPAN Suceava

În contextul vizitei oficiale în Sultanatul Oman, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a participat luni, 5 noiembrie 2018, la ceremonia de inaugurare a Ambasadei României de la Muscat. Deschiderea misiunii diplomatice din Sultanatul Oman reprezintă o concretizare pragmatică a acțiunilor derulate de Guvernul României, în baza Programului de Guvernare 2017-2020, de amplificare și consolidare a relațiilor bilaterale cu statele din Golf. Astfel, vizita oficială a șefului Executivului a reprezentat o dublă premieră în relațiile bilaterale româno-omaneze, deschiderea primei misiuni diplomatice a României de pe teritoriul Sultanatului Oman survenind în contextul primului contact dintre România și Sultanatul Oman, la nivelul conducerii celor două Guverne, de la data stabilirii relațiilor diplomatice între cele două state, la 1 mai 1974.

La ceremonia de deschidere au participat miniștri ai Guvernul omanez, reprezentanți ai corpului diplomatic local, precum și membri ai comunității românești din Sultanatul Oman. Demnitarii prezenți au subliniat importanța momentului pentru relația bilaterală și valoarea sa de simbol al determinării părții române de a avea o prezență permanentă pe teritoriul omanez, exprimându-și convingerea că dialogul dintre România și Sultanatul Oman se va consolida în perioada ce va urma, atât din punct de vedere politic, cât și economic și sectorial. În acest sens, au fost evocate întrevederile realizate cu prilejul vizitei delegației române, care au reliefat interesul ambelor părți pentru concretizarea unor proiecte de cooperare sectorială.

Totodată, deschiderea misiunii diplomatice de la Muscat, în apropierea aniversării a 45 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, în 2019, reprezintă o modalitate concretă a Guvernului României de a susține comunitatea românească din Sultanatul Oman, alcătuită din aproximativ 300 de persoane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava