Concert pascal
MOPAN Suceava

Vatra Dornei a intrat pentru al cincilea an consecutiv pe harta marilor competiții internaționale. Joi, 02 februarie, în stațiunea bucovineană a avut loc deschiderea oficială a Campionatului Mondial de Sanie pe pârtie naturală, competiție sportivă organizată în premieră de către România. Evenimentul s-a desfășurat în parcul central din municipiu, în prezența conducerii Federației Internaționale de Sanie (FIL), a Federației Române de Bob și Sanie (F.R.B.S) și a Primăriei Vatra Dornei. Sportivii din cele 19 națiuni participante au defilat pe scenă în aplauzele publicului, iar Campionatul Mondial de Sanie pe piste naturale a fost oficial declarat deschis de către Josef Fendt, președintele FIL. “Mă bucur nespus să ne întâlnim în Vatra Dornei cu ocazia celei de-a 21-a ediții a Campionatului Mondial de Sanie pe pârtie naturală. Salutul meu se întreaptă către sportivii aflați aici din cele patru continente care atestă faptul că eforturile noastre pentru promovarea acestui sport au dus la rezultate foarte bune. Mulțumirile mele se îndreaptă către Federația Română de Bob și Sanie, către Primăria din Vatra Dornei, care au făcut mari eforturi în ultimii ani pentru ca acest sport să se dezvolte. Începând din 2012 aici s-au organizat Cupele Mondiale, în 2014 au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori, iar acordarea dreptului de a organiza Campionatele Mondiale de seniori orașului Vatra Dornei reprezintă o recompensă meritată pentru toate eforturile depuse în timp aici. Știu că în ultimele săptămâni au fost depuse eforturi mari pentru ca pârtia să fie pregătită și menținută în condiții bune. Doresc mult succes participanților! Declar oficial deschisă cea de-a 21-a ediție a Campionatului Mondial de Sanie pe pârtie naturală!“, a declarat Josef Fendt, președintele Federației Internaționale de Sanie.

Oaspeţii au avut parte şi de surprize. Ansamblul folcloric Dorna Dorului, format din solişti instrumentişti și interpreţi de jocuri populare, le-a împărtăşit celor veniţi de peste hotare o parte din obiceiurile zonei. Un program artistic aparte au prezentat și Ursarii de la Comănești. Este vorba despre „Jocul Ursului”, un obicei străvechi şi unic în ţara noastră, de care sportivii și antrenorii lor au rămas impresionați.

Tot joi au avut loc şi antrenamentele oficiale la care au luat startul cei peste 100 de sportivi din 19 țări. După primele două manşe, italienii au obținut la toate probele cel mai bun timp. Patrick Pigneter și Evelin Lanthaler s-au impus în probele de simplu masculin și feminin, iar dubloul format din Patrik Pigneter și Florian Clara a avut cea mai bună clasare. Astăzi, pe pârtia Bucovina va avea loc prima competiție din cadrul Campionatului Mondial de sanie. Este vorba despre proba pe echipe, de altfel și cea mai spectaculoasă. Din fiecare națiune, pe rând iau startul o fată, un băiat și un echipaj de dublu, iar la finalul coborârilor timpul celor trei se cumulează, astfel fiind desemnată cea mai bună echipă.

La Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală și-au anunțat prezența secretarul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi și președintele Federației Ruse de Sanie, Nataliya Gart.

Federaţia Română de Bob şi Sanie mulţumeşte Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Servicului de Ambulanţă Vatra Dornei, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, SMURD Vatra Doreni şi Jandarmeriei Montane Vatra Dornei pentru implicarea şi sprijinul acordat buna desfăşurare a acestui eveniment.

PROGRAM

Joi, 02.02.2017

Ora 09:30
Antrenament sanie simplu masculine manșa I
Antrenament sanie feminine manșa I
Antrenament sanie simplu masculine manșa a II-a
Antrenament sanie feminine manșa a II-a
Ora 14:00 Antrenament sanie dublu manșa I
Ora 15:00 Antrenament sanie dublu manșa a II-a
Ora 18:00 FESTIVITATEA DE DESCHIDERE (La Izvorul Sentinela/DORNA WINTER FEST)

Vineri, 03.02.2017
Ora 10:00 Antrenament liber
Ora 12:30 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale echipe
Ora 13:10 Decernarea buchetelor de flori pentru proba de sanie echipe
Ora 19:30 FESTIVITATEA DE PREMIERE (La Izvorul Sentinela/DORNA WINTER FEST)

Sâmbătă, 04.02.2017

Ora 10:00 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturael dublu manșa I
Ora 10:35 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale feminine manșa I
Ora 11:45 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale dublu manșa a II-a finala
Decernarea buchetelor de flori în proba de sanie dublu
Ora 12:30 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale simplu masculine manșa I
Ora 19:30 FESTIVITATEA DE PREMIERE (La Izvorul Sentinela/DORNA WINTER FEST)

Duminică, 05.02.2017
Ora 10:00 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale feminine manșa a II-a
Ora 11:00 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale simplu masculin manșa a II-a
Ora 12:30 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale feminine finala
Decernarea buchetelor de flori în proba de sanie feminin
Ora 13:30 Campionatul Mondial seniori sanie piste naturale simplu finala
Decernarea buchetelor de flori în proba de sanie simplu masculin
Ora 16:00 FESTIVITATEA DE PREMIERE (La Izvorul Sentinela/DORNA WINTER FEST)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava