Concert pascal
MOPAN Suceava

În weekend-urile din ultimele două săptămâni, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne din Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au organizat întâlniri și activități de formare cu tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS).

Sub coordonarea preotului Iustinian Cojocaru, peste 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au avut o întâlniri de mare folos cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I) Suceava: Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Smurd Suceava. A fost o adevărată desfășurare de forțe în curtea Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Sfântu Ilie, cel mai activ și bogat în activități Centru de Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În cadrul cursurilor de educație juridică, antiinfracțională și antivictimală, tinerilor li s-au prezentat reglementări legale legate de modul de aplicare a măsurilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice.

Impresionați și foarte atrași au fost tinerii de dotările pe care le au forțele de ordine și care le folosesc în activitatea lor: Radar laser TrueCam pentru înregistrarea vitezei de deplasare, aparat etilotest pentru verificarea alcoolemiei, aparat drugtest pentru identificarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor stupefiante sau cu caracter psihotrop, aparate BodyWornCamera pentru înregistrarea intervențiilor la eveniment, cătușe, baston, spray iritant lacrimogen, arme de foc de toate felurile, stație emisie-recepție, vestă antiînjunghiere, vestă antiglonț, autospeciale de intervenție, aparatul de respirație cu aer comprimat, accesorille PSI și echipamentul complet la intervenții.

De asemenea, s-au realizat și prezentări ale ofertei educaționale a școlilor de Poliție, Jandarmi, Pompieri mulți dintre tineri intenționând să aibă o carieră în aceste domenii. La activități au fost prezente două echipaje de poliție de la Serviciul Rutier, o mașină de intervenție de la Jandarmerie și două mașini de intervenție de la I.S.U Suceava. Și, pentru ca acțiunea să fie grozavă până la capăt, tinerii au primit informații prețioase despre modul de acordare a primului ajutor medical în caz de accident și regulile de prevenire a situațiilor de urgență.

Desfășurare de forțe polițienești în curtea Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Sfântu Ilie (FOTO), 4.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava