MOPAN Suceava

Nu mai puţin de 32 de localităţi din judeţul Suceava nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza ninsorilor şi vântului puternic de duminică. Potrivit unui raport al E.On cele 32 de localităţi sunt total nealimentate cu energie electrică, alte şapte localităţi fiind parţial nealimentate. Localităţile afectate sunt Salcea, Ipoteşti, Crucea , Broşteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc – parțial, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Iacobeni, Vatra Dornei – partial, Gura Humorului – parțial, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuţi, Volovăţ, Horodnic, Rădăuți-parțial, Grămeşti, Siret – parțial, Zamostea, Cajvana, Todireşti, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoşana, Pârteşti de Jos, Cacica-parțial, Cajvana, Solca-parțial şi Arbore. În total s-au înregistrat defecţiuni la 428 de posturi de transformare, 15 linii electrice din judeţ fiind total nealimentate cu energie electrică.
Judeţul Suceava se află sub cod portocaliu de ninsori începând de astăzi ora 13:00 până mâine ora 10:00.
În intervalul menţionat sunt prognozate precipitaţii mixte, iar în zonele montane în special sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cantităţile depăşind 20-30l/mp. Vântul va avea intensificări în special în zona de munte, iar procesul de răcire a vremii va fi accentuat.
Duminică seara, în judeţul Suceava s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a judeţului. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate ceea ce a impus restricţii de circulaţie începând cu ora 16:30 pe DN 17A, sectorul Câmpulung Moldovenesc – Marginea, pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5t.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliţie.
Având în vedere condiţiile meteorologice se impune ca circulaţia să se desfăşoare doar dacă este strict necesară şi totodată să fie adaptată viteza la condiţiile de drum, iar maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.
„Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil care în prezent măsoară între 0 – 3 cm.
Pentru orice eveniment în trafic conducătorii auto sunt rugaţi să anunţe imediat prin dispeceratul 112 orice situaţie care poate îngreuna circulaţia rutieră”, se mai precizează în comunicatul Prefecturii.

Dezastru în judeţ. 32 de localităţi sucevene nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza ninsorilor şi vântului, 8.0 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (8 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava