Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 5 martie, ora 17, Alianţa Franceză din Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub egida Ambasadei Franţei în România şi a Institutului Francez din Bucureşti, organizează evenimentul internaţional Café Europa, o dezbatere inedită despre libertatea presei.  Reprezentanţi ai instituţiilor de presă sucevene, studenţi şi elevi la specializările de comunicare şi jurnalism, istorici, formatori de opinie, invitaţi din spaţiul francofon se vor întâlni la Apropo Café, o locaţie patrimonială a Sucevei, pentru a discuta tema: Libertatea presei în pandemie. Presiuni exercitate de autorităţi şi reţelele de socializare asupra presei. Moderatorul acestei întâlniri va fi jurnalistul Sorin Avram de la Radio Top ’91 Suceava.

Café Europa va aduce împreună jurnalişti experimentaţi şi viitori jurnalişti, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, într-o dezbatere liberă şi sinceră despre situaţia presei în România şi despre rolul pe care aceasta trebuie să îl îndeplinească pentru buna funcţionare a unei democraţii.

În aceeaşi zi, astfel de dezbateri pe tema libertăţii şi viitorului presei vor mai avea loc în renumita cafenea Capşa din Bucureşti, dar şi în Braşov, Constanţa, Pitesti şi Ploieşti, precum şi în multe alte oraşe europene precum Tours, Bruxelles, Milano, Berlin, Praga, Sofia, Cracovia, Viena, etc., în încercarea de a pune în valoare atât meseria de jurnalist cât şi importanţa unui dialog real între reprezentanţii mass-media şi publicul larg.

În contextul preşedinţiei Franţei la Consiliul Europei, această manifestare îşi propune să sărbătorească patru secole de dezbateri publice de idei într-un loc emblematic pentru exercitarea spiritului critic şi al libertăţii de opinie, şi anume cafeneaua. O idee originală a Institutului Francez, evenimentul este organizat la nivel local de reţeaua Alianţelor şi Institutelor franceze în aproximativ 30 de cafenele istorice din întrega Europă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava