MOPAN Suceava

La inițiativa președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, joi, 31 august cu începere de la ora 11 la sediul instituției va avea loc o dezbatere pe marginea Legii Turismului. Flutur a declarat că dezbaterea este necesară în primul rând pentru că județul Suceava este un județ turistic asupra căruia noua lege va avea efecte imediate. În al doilea rând, președintele CJ consideră că județul nostru trebuie să vină cu propuneri concrete pe care trebuie să le facă cei implicați în mod direct adică asociațiile din turism, operatorii din branșă dar și alte persoane interesate. ”Am convocat pentru joi toate asociațiile de turism din județ pentru vreau o dezbatere pe Legea Turismului. Este o chestiune care ne privește iar legea e lansată în dezbatere publică. Suceava fiind un județ turistic va trebui să venim cu propuneri concrete de aceea am invitat la dezbatere toate asociațiile de turism”, a spus Flutur.

Legea Turismului se află în dezbatere publică din data de 24 august fiind publicată pe site-ul Ministerului Turismului.  Proiectul de lege aduce noutăți în privința următoarelor aspecte: organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului, promovarea şi dezvoltarea turismului, domeniu de importanţă strategică şi ramură prioritară a economiei naţionale a României, precum şi managementul resurselor turistice şi umane în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile.

Totodată, se va implementa un sistem informatic unic care să permită evaluarea veniturilor reale din turism, ca indicator esenţial ȋn economia turismului, operaţionalizarea unui sistem informatic de evidenţă a circulaţiei turistice poate asigura, prin înregistrarea tuturor datelor privind activitatea turistică şi turiştii, o evidenţă certă a încasărilor din acest sector economic, fapt care poate să justifice măsuri  imediate pentru fiscalizarea activităţilor din această zonă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava