MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi că intenționează să organizeze în sala Teatrului ”Matei Vișniec” una sau mai multe dezbateri publice pe marginea amenajării Parcului Șipote. Lungu a arătat că în prezent proiectul se află în consultare publică online care se va încheia pe 8 martie dar a precizat că dacă este nevoie va mai organiza dezbateri publice față în față pentru ca toți cei interesați să vină cu propuneri.

Pe pagina Primăriei Municipiului Suceava, http://primariasv.ro/portal/suceava/portal.nsf/AllByUNID?OpenView&GetPage=02D89515B9D980BBC2258687002AEBF3 ,   este anunțată consultarea publică privind proiectul “Zona de agrement Parc Șipote”, în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027. Cei interesați sunt invitați să transmită observații, idei și propuneri privind proiectul “Zona de agrement Parc Șipote”, la registratura primăriei, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail: proiecte.europene@primariasv.ro. Lungu a arătat că se are în vedere realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, trotuare; amenajare spaţii verzi (modelarea terenului, plantarea cu plante perene/gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantarea de arbori şi arbuşti); crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii); amenajare de alei și foişoare; instalare Wi-Fi în spaţiile publice; instalare sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect; dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete); modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenţiei.

”Foarte important, pe cele 43 de hectare de teren, se vor face doar construcții ușoare, nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare, iar intervenția realizată nu va putea depăși ca suprafață construită 10% din suprafața totală a Parcului Șipote”, a mai spus Lungu.

Dezbatere publică la Teatrul ”Matei Vișniec” pe marginea proiectului de amenajare a Parcului Șipote, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava