• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Pentru a atrage atenţia că este o afecţiune care se poate trata, Asociaţia Europeană de Luptă Împotriva Cancerului de Col organizează, în luna ianuarie, cea de a 9-a săptămînă de luptă împotriva acestei maladii. Acesta este şi scopul unei dezbateri organizate de Televiziunea Intermedia. Aceasta va avea loc marţi, 20 ianuarie, sub sloganul „Opreşte cancerul de col uterin!”.

În România şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, ceea ce situează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această afecţiune. În contextul în care aproape fiecare caz de cancer de col uterin poate fi prevenit, 60.000 de femei dezvoltă această boală în Europa în fiecare an, iar 30.000 mor din cauza ei. Aceasta este realitatea de la care plecăm în această dezbatere.

Potrivit European Cervical Cancer Association (ECCA), programele coerente de screening pentru cancerul de col uterin pot preveni până la 80% din cazurile de cancer de col uterin. În plus, vaccinurile contra HPV au o eficienţă extrem de mare atunci când sunt administrate adolescenţilor şi pot reduce rata îmbolnăvirii de cancer de col uterin chiar şi mai mult.

Este ediţia a II-a a acestui eveniment, realizat în premieră, de televiziunea noastră, anul trecut. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este unul cît de poate de clar: cancerul cervical se vindecă! Dar, pentru asta, femeile trebuie să ştie ce au de făcut. Ce este cancerul de col uterin, de unde ar trebui să își ia femeile informațiile, ce trebuie să facă pentru a preveni îmbolnăvirea? Ce au de făcut atunci cînd află că sunt bolnave? Poate fi această boală tratată și altfel decît prin intervenție chirugicală? Cît de important este pentru o femeie bolnavă să găsească suport în familie, la serviciu, la spital, la biserică? Sunt doar cîteva dintre întrebările la care vor da răspunsuri medici, psihologi, preoți, paciente. Întîlnirea are și un caracter umanitar: o bolnavă de cancer de col uterin, care se confruntă cu probleme financiare, va primi banii strînși din vînzarea unor obiecte donate de artiști și alți oameni cu suflet mare din Suceava. Evenimentul va avea loc marţi, 20 ianuarie, de la ora 17.00, la Shopping City Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava