MOPAN Suceava

Istoria este o listă inepuizabilă de surprize, iar Digi World continuă să răspundă curiozităților despre modă în zilele de 8 și 15 ianuarie, începând cu ora 20:55, prin intermediul seriei „Istoria cu stil”. Aceasta a fost lansată de Crăciun, în premieră în România, și este dedicată modei franceze și evoluției noilor tendințe, la limita dintre tradiționalism și modernism.

Prin aceste capsule concentrate de informație, adepții unui stil vestimentar personalizat, dar și persoanele curioase, preocupate de istorie şi de frumos parcurg o istorie a modei şi a stilului, din preistorie până în ziua de azi. Seria „Istoria cu stil” explorează dezvoltarea culturii şi a pieselor vestimentare de-a lungul timpului, într-o oglindă a istoriei sociale. Spectatorii vor explora o lume bogată şi inepuizabilă a modei, în care le vor fi descrise, viu şi dinamic, atât stilurile aflate în continuă schimbare, cât și procesele istorice şi trendurilecare au precedat ţinutele Epocii Moderne.

Digi World a pregătit, în colaborare cu muzeograful Paulina Mănişor, încă două ediții speciale, care se vor difuza pe 8, respectiv 15 ianuarie, de la ora 20:55, în care principalul subiect va fi istoria modei franţuzeşti.

„Pentru că istoria unei epoci se poate cunoaște mai bine din moda timpului decât din oricare alte izvoare, așa cum a spus un mare istoric francez, această colecție prezintă un documentar cronologic al modului în care Franța s-a impus ca meridian zero al eleganței și rafinamentului vestimentar, devenind reper și inspirație pentru moda întregii lumi. Pentru mine, ca muzeograf, această colaborare a fost una extrem de interesantă și provocatoare și mi-a oferit prilejul și bucuria de a învăța eu însămi lucruri noi despre istoria vestimentară”, a declarat Paulina Mănişor, muzeograf.

Proiectul „Istoria cu stil” nu ar fi fost posibil fără dedicarea echipei DIGI Docs, reprezentată de Mihaela Popescu, în calitate de producător executiv și regizor, Anca Grădinariu, redactor și scenarist și Bogdan Giurcă, editor montaj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava