MOPAN Suceava

Fundația Orange lansează ediția a cincea a concursului național #Digitaliada în care creatorii celor mai bune materiale educaționale digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT în valoare de peste 8.500 de euro, pentru ca aceștia să poată continua crearea de resurse educaționale.

Deoarece pe perioada pandemiei utilizarea resurselor educaționale digitale s-a doveditindispensabilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru toțiprofesorii și elevii, concursul vine ca un stimul și, totodată, ajutor pentru cei interesați de contribuția la crearea următoarelor materialelor didactice digitale pe care le vor folosi copiii și profesorii.

“Cele peste 570 de materiale înscrise în edițiile trecute ale concursului au acumulat peste 72.000 de accesări, de la începutulpandemiei, din martie, și până în prezent. Acest fapt ne arată cererea și nevoia de materiale digitale originale, în limba română, pe care profesorii, elevii și părinții să le poată utiliza în contexte diverse, atât la școală, cât și acasă, pentru învățarea la distanță sau individuală,” a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Concursul este deschis tuturor celor care doresc să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didacticeîn format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII, indiferent de profesie sau de domeniul în care activează. Participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale, pewww.digitaliada.ro, în perioada 28 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021, iar Regulamentul concursului poate fi accesat aici. Juriul este format dintr-o comisie de experți în educație și conținut digital și, pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va acorda și un Premiu de Popularitate.

Printre câștigătorii de anul trecut s-au aflat antreprenori, studenți, profesori și chiar elevi de peste 14 ani, care au participat în categoria specială dedicată lor.“Participarea la acest concurs a fost pentru mine o provocare. Am visat să demonstrez că învățarea folosind materiale digitale reprezintă viitorul învățământului de calitate.”, a declarat Dragoș Matei, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos, județul Giurgiu, câștigătorul de anul trecut al categoriei „Elevi 14-17 ani”.

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică (teste și evaluări semestrialeîn format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video). În plus, Platforma Digitaliada „Învățare și testareonline” este locul unde deja peste 30.000 de directori, profesori,părinți și elevi au un cadru interactiv de predare, consolidare și testare, în timp real și complet gratuit. Pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, dar și a resurselor educaționale din www.digitaliada.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava