MOPAN Suceava

Școala a început și mii de copii din satele ieșene și vasluiene, care nu prindeau internet sau nu aveau dispozitive, pot participa în sfârșit la ore. Lipsa de dispozitive digitale și de acces la internet au exclus aproape 30% dintre elevi de la participarea la școala online, iar pentru 36% dintre profesori a fost aproape imposibil să facă cursuri online, conform studiului realizat de World Vision România.

Dar demersul nostru de digitalizare continuă alături de companii care au înțeles cât este de important accesul la internet și la activitățile online pentru toți copiii, indiferent de cum vor participa elevii la ore.

Companiile Cegeka și VitalAir sprijină 46 de copii cu dispozitive digitale (tablete cu carduri de memorie și internet, și telefoane) din comunele Rebricea, Oșești și Rafaila din județul Vaslui. Toți copiii au rezultate foarte bune la învățătură, în ciuda greutăților cu care s-au confruntat pe perioada școlii online. Mulți au împărțit același telefon cu părinții sau frații, iar alții au fost nevoiți să meargă la colegi acasă.

Edi este unul dintre copiii care a primit tabletă.Edi este în clasa a IV-a, a terminat primul semestru cu media 8,94 și este al cincilea din clasă, ne spune mândru de sub mască. De abia așteaptă să se întoarcă la școală. „Nu prea a fost bine cu școala în mediul online. Câteodată nu aveam semnal și nu puteam să intru la ore. Pe lângă geam se prinde cel mai bine semnalul. Când nu puteam să particip la ore, luam temele de la colegi. Avem doar un telefon, telefonul lui tata, de pe care pot să intru la ore.” ne spune Edi.

Nicoleta este unul dintre copiii care a primit telefon. Ea este în clasa a VIII-a și mai are un frate mai mic și o soră la liceu. Toți trei învață bine, dar au împărțit un singur telefon pe toată perioada școlii online. Iar anul acesta este extrem de important pentru Nicoleta care va da capacitatea. „Vă mulțumesc frumos pentru telefon. O să-l folosesc și eu și fratele meu mai mic. El e înclasa a VII-a. Tata ne va lua cartelă săptămâna aceasta.” ne-a spus Nicoleta.

Donațiile sunt în valoare de 5000 EUR, iar dispozitivele au fost oferite către copii pe termen nelimitat.

România offline: Cum arată digitalizarea la sate 

  • 62% dintre gospodăriile de la sat aveau conexiune la internet, iar 58%, aveau computer sau laptop. 96% dintre respondenți afirmau că au telefon mobil, însă nu este neapărat vorba despre smartphone-uri.
  • 32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar din România nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional (ex. laptop, tabletă, desktop) pentru școală.

Școlile de la sat în era digitală: 

  • 1 din 4 școli nu au conexiune de internet care să permită conectarea rapidă a copiilor.
  • 9 din 10 școli nu au laptop/pc/tabletă pentru educație digitală.
  • 42,9% dintre cadrele didactice nu sunt instruite pentru predarea online.
  • 55% dintre cadrele didactice au nevoie de dotare cu deviceuri digitale.

Despre World Vision România 

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şiadvocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şicomunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şinedreptăţii. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şiadulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate, şi de la oraş, de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu accent pe educaţieşi reducerea abandonului şcolar, sănătate şiprotecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şicreştin. Copiilor li se facilitează, astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele realizate, World Vision are ca misiune transformarea comunităţilorşi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.rohttp://blog.worldvision.ro/

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava