MOPAN Suceava

Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a refăcut în regim de urgență digul de apărare a localității Bogdănești care a fost afectat pe o porțiune de 60 de metri de apele pârâului Râșca, a anunțat șeful instituției, Daniel Drăgoi. ”În urma precipitațiilor semnificative căzute în luna iulie 2018, s-au înregistrat creșteri importante de debite pe râul Râșca, care au condus la erodarea digului mal stâng pe o porțiune de 60 metri, punând în pericol localitatea Bogdănești. În regim de urgență, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava și Formația de lucru Bogdănești au intervenit cu personal muncitor si utilaje, atât pentru prevenirea cât și pentru refacerea infrastructurii afectate de viitură.

Astfel, în cursul zilei de 30 iulie, s-au efectuat terasamente și lucrări de regularizare a pârâului Râșca în zona Bogdănești. Ulterior, s-a finalizat închiderea eroziunii digului, pericolul fiind astfel îndepărtat. S-a acționat cu un excavator, 2 încărcătoare frontale tip Wolla și o autobasculantă, lucrările fiind coordonate în teren de directorul SGA Suceava și șeful Formației de lucru Bogdanești”, a anunțat SGA Suceava printr-un comunicat de presă.

”Atragem atenția asupra faptului că în ultimii ani se observă o modificare în modul de producere a fenomenelor hidrometeorologice. Se înregistrează cantități însemnate de precipitații pe areale mici și într-un timp foarte scurt, ceea ce conduce la viituri rapide în special pe cursurile de apă mici. Astfel de fenomene nu pot fi prognozate decât cu foarte puțin timp înainte de producerea lor, ceea ce face imposibilă intervenția în scopul prevenirii, cu toate eforturile depuse de forțele de intervenție. Datorită perioadei lungi cu precipitații, timpii de concentrare a viiturilor (scurgerea apelor de pe versanți în cursul de apă, cu efect de creștere a nivelurilor și debitelor) s-au scurtat foarte mult, ducând la viituri foarte rapide și de intensitate mare. În județul Suceava, în zona montană și submontană, aceste fenomene sunt amplificate și de relieful cu pante mari și abrupte”, se mai spune în comunicat.  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava