Concert pascal
MOPAN Suceava

Părinţii care vor să vadă cum arată şcolile la care vor învăţa copiii lor o pot face în perioada 24 februarie- 3 martie. Este intervalul în care unităţile de învăţământ care, în anul şcolar următor, organizează clase pregătitoare vor avea „Ziua porţilor deschise”. Părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze clasele în care vor învăţa copiii şi pot să discute cu personalul şcolii.

În acelaşi interval, grădiniţele vor programa întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2016-2017, în învăţământul primar.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, din toamna acestui an, în judeţ vor fi constituite 354 de clase pregătitoare, cu 7.050 de elevi.

În perioada 29 februarie – 18 martie, părinţii trebuie să completeze, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, o cerere-tip de înscriere. Validarea cererilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta). Pe 21 martie, comisia naţională procesează cererilr şi face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru. Între 22 şi 24 martie se face procesarea cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora se face în funcţie de criteriile de departajare ale fiecărei şcoli.

Pe 25 şi 26 martie vor fi afişaţi în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Suceava candidaţii înmatriculaţi. Se afişează, de asemenea, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare cuprinde următoarele termene:

29 martie 2016- Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

30 martie – 08 aprilie 2016 Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

15 aprilie 2016 -Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
19 – 22 aprilie 2016 Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar se face, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava