• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Spitalul Județean Suceava dispune de un sistem de neuronavigație de ultimă generație, care este utilizat la efectuarea de operații pe creier. Începînd cu luna iunie, echipamentul va fi folosit de echipe mixte, formate din medici suceveni și din Germania. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a anunţat că medicii străini vor sosi în baza colaborării parafate între spital și Centrul de Epileptologie din Bochum. El a spus că aici vor ajunge doi profesori universitari, un epileptolog și un neurochirurg.

Sistemul de neuronavigație a costat 500.000 de euro, iar finanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean. Președintele CJ, Gheorghe Flutur, și managerul Rîmbu au văzut miercuri cum funcționează echipamentul.

Demonstrația a fost făcută de șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului din Suceava, medicul Anatolii Buzdugan. Doctorul a spus că aparatul a fost pus în funcțiune de 2 luni și a fost folosit la 12 intervenții.

Anatolii Buzdugan a mai spus că sistemul de neuronavigație va fi completat cu un microscop, astfel încît precizia intervenției să fie mult mai mare. « Parteneriatul cu medicii germani este un mare câştig. Vor veni medici de la Bochum să opereze la noi dar avem discuţii şi cu medici din Augsburg şi Gunzburg. Vreau să-i felicit pe medicii noştri pentru iniţativă”, a declarat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava