Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful Inspectoratului de Urgență ”Bucovina” a județului Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, care începând cu data de 30 iunie va ieși la pensie, a primit ”Diploma de excelență” din partea Instituției Prefectului-Județul Suceava ”în semn de respect și de apreciere pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor și în coordonarea celor mai dificile situații de urgență”. Burlui a primit distincția de la prefectul Mirela Elena Adomnicăi în cadrul ședinței de marți a Colegiului Prefectural, ultima la care a participat în calitate de șef al ISU Suceava. Momentul a fost apreciat de prefecta Adomnicăi drept ”un moment de suflet”. Vizibil emoționat generalul Burlui a ținut să mulțumească pentru acordarea acestei distincții spunând că pentru el reprezintă ”o mare onoare”. ”Vă spun că chiar am crezut și cred în verticalitate și în dreptate. Mă duc cu gândul și spun ca un părinte că ne place atunci când vedem că nu trebuie să-i împingem pe la spate pe copiii noștri ca să învete la școală și că învață singuri. Ne place să ne regăsim în categoria acestor părinți. Vreau să cred că cei care sunt puși în slujba oamenilor pentru a le apăra bunurile și chiar viața să-și facă treaba fără să fie împinși de la spate. Vreau să cred că mă număr printre cei cărora nu a venit șeful să-l împingă de la spate să-și facă atribuțiile de serviciu. Vă mulțumesc și am fost onorat să lucrez cu dumneavoastră. M-ați copleșit cu atenția domniilor voastre”, a spus Burlui.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 25 iunie 2018, decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea- Ion Burlui, din Ministerul Afacerilor Interne, la data de 30 iunie.

General de brigadă Ion Burlui s-a născut în anul 1961, în comuna Mălini, județul Suceava.

În anul 1983 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi din București, școală aparținând de Ministerul de Interne, fiind absolvent cu diplomă de ofițer, arma Pompieri.

În perioada 1985-1990, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Management, iar ulterior a urmat doctoratul, fiind astăzi doctor în economie.

Întreaga activitate a generalului Burlui este legată de gestionarea situațiilor de urgență.

În perioada 1983-1987 a fost comandat de pluton și ofițer instructor la Școala militară de ofițeri activ a Ministerului de Interne.

Începând din 1987 a ocupat funcțiile de locțiitor de comandant, la Grupul de Pompieri Suceava, de comandant al Companiei de Pompieri Suceava, în perioada 1995-2004 fiind adjunct al comandantului Unității pentru logistică al Grupului de Pompieri “Bucovina” Suceava, iar între anii 2004-2007 a fost șef serviciu la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, nou înființat. Din 2007, timp de 2 ani, a a fost prim adjunct al ISU Suceava, iar în 2009 a fost numit inspector șef al ISU “Bucovina” Suceava.

Generalul Ion Burlui are o experiență deosebită și ca pompier, fiind prezent și activ în situații de urgență dramatice, care au impus și intervenția sa în prima linie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava