Luna aceasta, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, furnizorii de servicii medicale și autoritățile administrativ – teritoriale cu asistență medicală comunitară derulează campania cu tema „Sănătate mintală”. Sloganul este „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”.

Șefa DSP, medicul Liliana Grădinariu, a anunțat că, printre altele, la nivel județean se vor organiza evenimente de informare despre problematica tulburărilor mintale și de conștientizare a necesității realizării unui management adecvat al acestora prin punerea la dispoziţie de materiale grafice de informare – educare – comunicare în spaţiile de aşteptare de la cabinetele medicilor de familie. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative prin asistenții medicali comunitari si mediatorii sanitari în comunitățile locale în care aceștia își desfăsoară activitatea.

Șefa DSP a menționat că „sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a „stării de bine”, descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională”. Doctorița Grădinariu a adăugat că spre deosebire de afecțiunile somatice, identificarea și intervenția timpurie în cazul tulburărilor neuropsihice sînt mai dificile din cauza unor factori precum natura subiectivă a acuzelor și teama stigmatizării. Tulburările mintale constituie una dintre cauzele principale ale poverii bolii și ale anilor de sănătate pierduți, afectînd calitatea vieții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava