Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava rămîne la dispoziția populației, dar în contextul situației generate de noul coronavirus a luat măsuri de igienă și a suspendat unele activități pentru a evita contactul direct al beneficiarilor cu persoane străine. Directorul executiv al instituției, Nadia Crețuleac, a afirmat că pentru a continua activitatea în condiții de siguranță a sănătății, accesul în sediul Direcției se face doar pe intrarea principală și numai pentru cazurile care nu pot fi amînate. În această situație, fiecare persoană solicitantă este preluată de către serviciul la care apelează, personalul luînd toate măsurile de precauție și igienă.

Nadia Crețuleac a mai spus că pentru evitarea aglomerației și a deplasărilor inutile, a solicitat primăriilor preluarea de la persoanele adulte cu dizabilități și de la părinții copiilor cu dizabilități a documentelor necesare încadrării în grad de handicap, împreună cu cererea completată și semnată de beneficiar sau reprezentantul legal. Actele vor fi transmise instituției prin fax, poștă sau email.

În același timp, șefa Direcției de Asistență Socială a solicitat preluarea și transmiterea cererilor privind opțiunea de acordare a indemnizației de însoțitor sau asistent personal. Pentru persoanele cu handicap accentuat sau grav care nu și-au ridicat biletele pentru transport interurban cuvenite, acestea pot transmite o cerere însoțită de copia după actul de identitate și a certificatului de handicap, prin poștă sau poștă electronică (office@dpcsv.ro ).

Direcția va transmite biletele persoanelor solicitante, prin intermediul reprezentantului primăriei sau prin poștă. Certificatele de handicap le vor fi trimise copiilor și adulților cu dizabilități, de către Secretariatul Comisiilor de specialitate, numai prin poștă.

Audiențele la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap sînt suspendate pînă pe 31 martie. Pînă la aceeași dată, este suspendată și activitatea centrelor de zi pentru copii și adulți. În activitatea Centrului de Primire în regim de Urgență pentru copilul abuzat, neglijat sau expoatat Suceava a apărut o modificare, aceea că fiecare minor adus în regim de urgență trebuie consultat inițial în UPU, pentru a evita orice îmbolnăvire în colectivitatea în care va intra.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava