MOPAN Suceava

La trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţiei Sale, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, Direcția Silvică Suceava aduce, în numele tuturor slujitorilor pădurii, un pios și ultim omagiu celui care a fost un model de trăire duhovnicească, un om cumpătat în toate aspectele vieții sale de monah și un exemplu deplin de slujire creștinească a tuturor celor aflați în nevoie și suferință.

Moștenirea lăsată de către Părintele Pimen Bucovinei în cei 29 de ani de vrednică arhipăstorire este substanțială, iar numele său va rămâne în memoria și în rugăciunea locuitorilor acestor meleaguri de legendă și istorie, pe care Preasfinția Sa le-a iubit din toată ființa și le-a îmbogățit cu slujirea și cu faptele sale ziditoare. Astfel, au fost redeschise două sfinte lăcașuri închise în perioada comunistă, Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humorului. Pe lângă aceasta, a ctitorit mănăstiri și schituri, numărul acestor sfinte lăcașuri fiind azi de patru ori mai mare față de anul 1991.

ÎPS Pimen a întreprins o bogată activitate culturală și a încurajat înființarea a numeroase așezăminte filantropice. Cel care își definea crezul printr-o tulburătoare rostire – ”Pentru asta am devenit preot, să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El” – va rămâne în sufletele noastre ca un desăvârșit iubitor de Dumnezeu și de oameni părinte, cinstitor și apărător al istoriei și valorilor românești, ca un om de adâncă înțelepciune, consecvent și dârz în fața cumpenelor și necazurilor vieții. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească la dreapta Sa!

Direcția Silvică Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava