MOPAN Suceava

Direcția Silvică Suceava a informat Prefectura că dispune de 32.000 mc de lemn de foc rășinoase pentru populație și instituții de interes local. „Încălzirea locuințelor în timpul sezonului rece 2022/2023 este un obiectiv prioritar și pentru Instituția Prefectului, mai ales în contextul economic complicat pe care îl traversăm. Direcția Silvică Suceava derulează un plan de scoatere la vânzare a lemnului destinat încălzirii locuințelor prin intermediul a 24 ocoale silvice teritoriale, Instituția Prefectului fiind notificată periodic cu privire la cantitățile disponibile. Începând cu data de 26 iunie a.c., Direcția Silvică Suceava a oferit spre vânzare populației o cantitate de 32624mc lemn pentru foc”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

De asemenea, prefectul Alexandru Moldovan a spus că pentru informarea cu prioritate a populației referitor la posibilitățile de achiziționare a lemnului pentru foc necesar încălzirii locuințelor, Direcția Silvică Suceava a comunicat Prefecturii, în data de 13.09.2022, faptul că până la data de 25 septembrie 2022, la Ocolul Silvic Stulpicani sunt disponibile următoarele cantități: 350 mc rășinoase, lemn de lucru la capătul gros mai mic de 24cm, la prețul de 240lei/mc (cu TVA) și 4.500 mc rășinoase, lemn de foc, la prețul de 125lei/mc (cu TVA). Persoanele interesate pot depune solicitări la ocolul silvic sau la primărie.

„Urmare a solicitării prefectului județului, Direcția Silvică Suceava a informat instituția noastră că are în stoc un volum de 32000mc lemn de foc rășinoase, disponibil pentru valorificarea către populație sau unitățile de interes local finanțate integral sau partial de la bugetul de stat sau bugetele locale (creșe, grădinițe, școli, cămine de bătrâni etc)”, a spus prefectul județului. Prețurile de valorificare a lemnului de foc – în funcție de specie, sortiment și condiții de livrare – sunt prezentate detaliat pe site-ul internet al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (la secțiunea publicitate anunțuri), precum și la sediile primăriilor și ocoalelor silvice menționate”. Adresa de internet este următoarea:  http://www.rosilva.ro/articole/preturi_lemn_foc_pentru_populatie__p_2377.htm

„Precizăm că volumul de lemn pe stoc se află într-o continuă dinamică, în funcție de ritmul de exploatare și valorificare a acestuia, cantitatea de lemn scoasă la vânzare urmând să fie mult mai mare pe parcursul întregului sezon. Instituția Prefectului – Județul Suceava derulează, în prezent, o comunicare intensă atât cu Garda Forestieră, cât și cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru identificarea unei soluții legal aplicabile în cazul moștenitorilor de fond forestier care nu au dezbătută succesiunea și, pe cale de consecință, se află în imposibilitatea de a beneficia de material lemnos de pe respectivele suprafețe, în condițiile prevăzute de Codul Silvic”, a precizat Alexandru Moldovan.

Lista ocoalelor silvice (cu datele de contact ale acestora) din cadrul DS Suceava precum și volumul estimat de lemn de foc disponibil pot fi consultate la adresa: http://suceava.rosilva.ro/rnp/disponibil_lemn_de_foc_pentru_populatie__p_1223.htm

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava