Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția Silvică Suceava susține că nu există nici un risc ca rezervația Codrul Secular Slătioara să piardă clasificarea de monument UNESCO. Instituția silvică a răspuns astfel unor afirmații făcute de deputatul Cătălin Nechifor într-o conferință de presă. ”Rezervația Codrul Secular Slătioara a primit statutul de  monument UNESCO în anul 2017. În prezent prin acțiunile și activitățile specifice, Direcția Silvică Suceava îndeplinește toate condițiile asumate pentru ca această rezervație să fie inclusă și menținută în lista monumentelor naturale UNESCO. Acest fapt a fost confirmat și la ultimul seminar internațional – Managementul Siturilor Patrimoniului Mondial desfășurat la Viena  și Klagenfurt  în perioada 24-26 iulie 2018. În poziția adoptată la această conferință  de delegații Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva  și ai  Direcției Silvice Suceava, s-au prezentat demersurile făcute până în prezent în vederea conservării biodiversității acestei rezervații și măsurile  stabilite prin planul de management existent, aprobat de Ministerul Mediului. Aceste  acțiuni și planuri au fost aprobate  și apreciate în unanimitate. Printr-o administrare durabilă, specifică acestei categorii de păduri (T1-păduri cu funcții speciale pentru ocrotirea naturii), Direcția Silvică Suceava menține, prin acțiunile  sale,  apartenența Codrului Secular Slătioara la categoria monumentelor naturale UNESCO”, se spune într-un comunicat de presă al Direției Silvice Suceava.

”Îi comunicăm domnului deputat  că orice temeri ale domniei sale în privința modului de gestionare a pădurilor județului sunt nefundamentate  și greșite, ca să nu spunem rău-voitoare”

”Pentru liniștea  domnului deputat Nechifor Cătălin   dorim să-l asigurăm că tot corpul silvic cu atribuții aferente, de la Direcția Silvică Suceava (corp silvic pe care domnia sa îl cunoaște  foarte bine), își îndeplinește sarcinile ce îi revin în vederea conservării acestui sit natural. În context, poate că nu e lipsit de interes să amintim domnului deputat Cătălin Nechifor – ca și altor persoane devenite brusc, conjunctural și interesat îngrijorate de soarta pădurii sucevene – un adevăr istoric incontestabil: codrii seculari de la Slătioara și Giumalău, ca și alte areale forestiere reprezentative pentru Bucovina sunt rodul preocupării, grijii și luptei unor generații succesive de silvicultori, începând de acum aproape un secol. Acești înaintași, demni de respectul și prețuirea noastră au fost cei care au salvat aceste nestemate ale naturii de presiunile intereselor bănești meschine, inflamate de politicianismul și demagogia specifice, la noi, oricărei perioade de tranziție. Actuala generație de slujitori suceveni ai pădurii nu face decât să apere și să conserve această prețioasă moștenire, motiv suficient pentru a-i comunica domnului deputat  că orice temeri ale domniei sale în privința modului de gestionare a pădurilor județului sunt nefundamentate  și greșite, ca să nu spunem rău-voitoare”, se mai spune în comunicat.

Direcția Silvică Suceava a demarat proiectarea unui canton silvic, la intrarea în rezervație, care să funcționeze și  ca punct de informare a vizitatorilor

Documnentul Direcției Silvice mai menționează că începând cu anul 2017 instituția a demarat proiectarea unui canton silvic, la intrarea în rezervație, care să funcționeze și  ca punct de informare a vizitatorilor.   ”Desigur, salutăm orice inițiativă și sprijin venite din partea factorului politic ori administrativ, în sensul popularizării, cunoașterii și vizitării acestor rezervații, inclusiv prin accesibilizarea lor prin căi rutiere frecventabile, atribut care, conform legii, depășește domeniul nostru de competență. În ceea ce privește afirmația referitoare la ,,defrișări”, îi amintim domnului  deputat  că are obligația legală (dar și morală) să aducă  de urgență la cunoștință, concret, date si fapte, atât Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva  cât și organelor abilitate. Reiterăm  speranța că în discursul,  în dialogul despre pădure și gospodărirea sa (unul benefic în esență), fiecare parte implicată va rămâne la instrumentele și în limitele competenței sale, într-un salutar spirit de modestie, decență și bun simț”, se mai spune în comunicat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava