MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat astăzi la invitația președintelui Consiliului Regional Cernăuți Ioan Muntean, la mai multe evenimente în Regiunea Cernăuți. Unul dintre ele a avut loc la sediul Consiliului Regional Cernăuți , un forum economic al oamenilor de afaceri din domeniul economic și din turism.
Forum economic în septembrie la Suceava unde vor fi prezenți partenerii din Cernăuți și Schwaben. 

”Aici s-a discutat despre oportunitățile de colaborare între Regiunea Cernăuți și Județul Suceava. Am convenit sa organizăm la Suceava, în luna septembrie, un forum economic la care să invităm și partenerii noștri din Germania, Regiunea Schwaben, Bavaria. Am discutat despre branduri regionale, accesul forței de muncă și despre deschiderea noilor puncte de trecere a frontierei. Sunt o serie de aspecte și probleme care țin de administrațiile județene și regionale dar sunt și unele care sunt de competența guvernelor”, a spus Flutur. Totodată, Flutur a fost prezent la deschiderea celei de a XV-a ediții a Festivalului-concurs de muzică populară românească „In Gradina cu flori multe” . ”Am văzut părinți și copii inimoși care păstrează românismul, obiceiurile și tradițiile cu o îndârjire demnă de toată lauda”, a subliniat șeful administrației județene. În programul zilei de astăzi Gheorghe Flutur a avut și o întâlnire cu noul rector al Universității „Iurii Fedkovici”, Roman Petryshyn, cu care a discutat mai multe aspecte privind posibilitățile de colaborare transfrontalieră cu implicarea universităților alături de administrațiile locale în dezvoltarea regiunilor iar la Oprișeni a participat la deschiderea unui modern ambulatoriu de medicină de familie, dotat la standarde europene.

”Oamenii de afaceri din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți pot dezvolta punți noi, parteneriate, asocieri, din care ar avea de câștigat ambele părți””Am convenit cu domnul Președinte Muntean ca la următoarea întâlnire, care va avea loc la Suceava în perioada 5-9 august cu ocazia Turneului „Patru regiuni pentru Europa”, unde vor fi prezenți și partenerii noștri din Schwabwen și Mayenne, să abordăm posibilitatea lansării unor noi proiecte comune. Socotesc faptul că este loc de colaborare și mai puternică în domeniul economic. Oamenii de afaceri din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți pot dezvolta punți noi, parteneriate, asocieri, din care ar avea de câștigat ambele părți”, a conchis Flutur.

Discuții între Flutur și Muntean privind demararea unor proiecte comune între regiunile Suceava și Cernăuți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava