MOPAN Suceava

La sediul primăriei municipiului Rădăuți a avut loc, astăzi, o întâlnire în care s-au purtat discuții cu privire la reluarea traficului feroviar pe linia Dornești- Putna.  Au participat la întâlnire din partea CFR,  Radu George Pipa, directorul Sucursalei Regionale Căi Ferate Iași și Neculai Bosancu consilier personal al directorului general al CFR Marfă, actual consilier județean. Consiliul Județean Suceava a fost reprezentat în discuții de către vicepreședintele Viorel Seredenciuc și consilierul județean Mihai Grozavu.  Discuțiile s-au purtat cu aleșii locali ai localităților Dornești, Horodnic de Jos, Gălănești, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus și Putna.
Întâlnirea de la sediul primăriei municipiului Rădăuți a avut loc în urma inspecțiilor făcute deja în teren de către reprezentanții CFR care au verificat în urmă cu câteva zile starea traseului de 39 de km dintre Dornești și Putna care se dorește a fi redeschis.


În cadrul întâlnirii, Radu George Pipa a declarat că „din primele discuții la Putna, un prim punct de pornire în colaborarea cu unitățile administrativ-teritoriale din zonă este reprezentat de înlăturarea vegetației de pe liniile de cale ferată. De asemenea, avem gări, aflate într-o stare de degradare accentuată. Ori le conservăm ori blocăm accesul, sau în baza unei colaborări, primăriile pot amenaja în acele spații biblioteci sau centre pentru persoane aflate în situații de risc. Suntem conștienți că succesul redeschiderii liniei depinde de modul în care se vor atrage călătorii care au migrat deja spre alte sisteme de transport.”
Viorel Seredenciuc a precizat că redeschiderea acestei linii este importantă pentru administrația județeană și mai ales pentru zona Rădăuți din mai multe puncte de vedere. „În primul rând această linie va permite transportul către obiective turistice importante, având în vedere că există în zonă multe sărbători și manifestări,  și nu doar de natură religioasă. Din punct de vedere economic, în Vicov există multe fabrici cu angajați care ar beneficia de forma aceasta de transport, precum și angajați ai celor două firme de exploatare a lemnului din Dornești.”


La rândul său, primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat că va sprijini această inițiativă, subliniind importanța acesteia atât pentru rădăuțeni, cât și pentru persoanele care lucrează în afara localității. „Gara din Rădăuți va fi funcțională și urmează ca în perioada următoare să se demareze acțiuni de curățire a căii ferate, prin înlăturarea vegetației”, a spus Nistor Tatar.
În perioada următoare, aleșii locali din localitățile menționate vor face o analiză a stării acestei linii, hotărând în același timp și punctele de oprire de pe traseu.
Conform declarațiilor directorului Radu George Pipa, suma necesară pentru redeschiderea acestei linii, în urma evaluării realizate, este de 3 milioane de lei. La finalul lunii mai, doamna Maria Magdalena Grigore , secretar de stat la Ministerul Transporturilor,  va fi prezentă în Bucovina și va discuta cu aleșii locali și reprezentanții CFR în vederea demarării lucrărilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava