Concert pascal
MOPAN Suceava

Doar 30 din cei aproximativ 300 de medici de familie din județul Suceava s-au înscris pentru a-și vaccina anti-COVID pacienții, din cauza cerințelor speciale și a slabei remunerații. Mai mult, programul de vaccinare al fiecărui medic de familie va fi în afara orelor obișnuite de lucru. Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, Irina Badrajan, a declarat, la Radio Top: „S-au înscris 30 pentru că toți ceilalți suntem circumspecți. Ordinul ce prevede condițiile în care trebuie să se desfășoare campania de vaccinare sunt complet străine de ceea ce putem asigura noi, cum ar fi circuitele separate și o sală unde pacientul să stea un sfert de oră după ce se vaccinează. Președintele Comitetului pentru campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, aprecia că pe zi putem vaccina 20 de pacienți, ceea ce înseamnă 5 ore. Care mai stă 5 ore, că suntem terminați când încheiem programul normal. După aceea, plata… 40 de lei de vaccin, impozabili, din care trebuie să plătești asistenta, să cumperi echipamente de protecție și dezinfectanți. În plus, nu se știe cine aduce vaccinul. Mă duc eu cu tășcuța, chiar dacă-i ladă frigorifică, să car vaccinurile de pe undeva de pe la Direcția de Sănătate Publică?”

Medicul sucevean a adăugat: „În aceste condiții și contractul ar trebui să fie pieptănat foarte bine pentru că altfel nu-l va semna nimeni”. Irina Badrajan a mai spus: „Autoritățile de la București nu cunosc deloc situația din teritoriu și nici ce fac medicii de familie. Medicii de familie sunt buni când trebuie de mers cu biciul pe spinarea lor și puși la diverse treburi, dar neplătiți și neajutați”.

Doar 30 de medici de familie din județ s-au înscris pentru a-și vaccina anti-Covid pacienții, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava