Concert pascal
MOPAN Suceava

„Cu toate că participarea sucevenilor nu a fost cea aşteptată, remarcăm implicarea partenerilor şi a echipelor de fotbal care au participat şi le mulţumim pentru aceasta” este mesajul Organizaţiei „Salvaţi Copiii” Suceava la finele unui campionat de fotbal caritabil organizat pentru o familie sărăcă din judeţul nostru. Acţiunea a făcut parte dintr-o campanie demarată de mai mult timp de filiala suceveană „Salvaţi Copiii” care vrea să strîngă bani pentru a-i construi o casă familiei Pascariu din Liteni. Extrem de săraci, Marcela Pascariu şi cei 4 copii ai săi, locuiesc acum într-o casă din chirpici de 30 de metri pătraţi, cu două camere şi o bucătătrie. Construcţia riscă să se dărâme, dar mama copiilor face tot ce-i stă în putinţă pentru ca aceștia să meargă la școală și să nu simtă diferența dintre ei și ceilalți copii – le asigură rechizite, îmbrăcăminte decentă și curată. Proiectul CASA îşi propune ca până în luna septembrie să ridice o nouă casă pentru familia Pascariu, cu muncă voluntară. Pentru materialele de construcţie e nevoie, totuşi, de bani. Suma colectată în acest weekend, la campionatul de fotbal, este de 362 lei şi astfel valoarea totală disponibilă pentru realizarea proiectului a ajuns la 11.000 de lei. Însă, pentru a construi locuinţa e nevoie de aproximativ 44 de mii de lei. Deşi au fost relativ puţini, organizaţia „Salvaţi Copiii” filiala Suceava mulțumește tuturor celor ce s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului. De altfel, oricine doreşte să sprijine proiectul, cu bani sau materiale de construcţie, poate lua legătura cu Mircea Petriuc – coordonator proiect sau Lena Ailincă – asistent social, prin numerele de telefon: tel: 0230 525 559, email: suceava@salvațicopiii.ro. Donaţii se pot face în contul deeschis BCR Suceava: IBAN RO64RNCB0234023048700001 , cu mențiunea ”pentru proiectul C.A.S.A.”
“Salvați Copiii” filiala Suceava, în parteneriat cu TuSiRomania, Asociația Județeană Sportul pentru Toți, Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, au organizat în data de 15 iunie 2013, evenimentul caritabil ”Campionatul de fotbal între licee”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava și a avut ca obiectiv strângerea de fonduri pentru proiectul C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acționăm).
”Campionatul de fotbal între licee” a reunit într-o competiție fair play, echipele de fotbal ale Colegiului Economic ”Dimitrie Cantemir” (locul I), Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară (locul II), Colegiului Național ”Petru Rareș” (locul III) și Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” (locul IV), antrenate de profesorii Tipa Lazăr, Constantin Vlad, Maria Reuț, Rîmbu Sorin și Cojocaru Adrian. Meciurile au fost arbitrate de Marius Antonescu și Robert Sröder. Echipele de fotbal ale ISU ”Bucovina” și Inspectoratului Județean de Jandarmi au susținut un meci demonstrativ, arătând astfel că implicarea socială nu este numai o datorie de serviciu.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta trupei de dans ”Piruette”, laureată la mai multe concursuri naționale și internaționale. Asistența medicală de urgență a fost asigurată de un echipaj SMURD din cadrul ISU ”Bucovina”.
„Salvaţi Copiii” filiala Suceava mulțumește tuturor celor ce s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului. Şi totuşi, suma colectată în cadrul acestui eveniment este de numai 362 lei. Dezamăgirea este cu atît mai mare cu cît sucevenii ne clasaseră pe locul doi pe ţară, după municipiul Bucureşti, cu donaţiile făcute pentru un alt proiect extrem de important marca „Salvaţi Copiii”, cel în urma căruia maternitatea de la Spitalul Judeţean de fost dotat cu un incubatr ultra-performant.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava