Concert pascal
MOPAN Suceava

Marți, 9 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a organizat ședința de instruire cu directorii, în sistem online, cu tema ”Cum ne protejează vaccinurile de boala COVID – 19: Importanța vaccinării pentru personalul angajat al unităților școlare și elevi în contextul pandemic actual”. ”Activitatea a avut ca scop transmiterea informației științifice referitoare la protectia oferită prin vaccinare  și importanța imunizării indusă de vaccinare în declansarea raspunsului imun al organismului atunci când vine în contact cu virusul  SARS-COV-2”, a transmis ISJ Suceava.

La această activitate a fost  prezentă dr. Monica Terteliu, medic specialist boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, care a explicat participanților modul în care acționează  vaccinurile împotriva COVID-19 în pregătirea sistemul imunitar al unei persoane pentru a recunoaște ulterior virusul și a apăra organismul de forme severe de boală. ”Vaccinarea asigură reîntoarcerea la o viață normală, la care toți cu siguranță sperăm. Vaccinarea protejează persoanele care intră în contact cu virusul de a dezvolta forme severe de boală care să necesite spitalizare și admisia în secția de terapie intensivă. Doar împreună, cu participarea și responsabilizarea tuturor, părinți, elevi, profesori, medici, vom putea învinge pandemia”, le-a transmis medicul sucevean directorilor de școli.

Inițiator al activității a fost inspectorul școlar general adjunct, prof. Anton Nicolae Ciprian ”În sprijinul campaniei de vaccinare este importantă organizarea unor activități de informare din partea specialiștilor, astfel încât să fie reponsabilizat fiecare angajat al școlii sucevene în ceea ce privește decizia de vaccinare”, a spus Anton.

Doctorița Monica Terteliu a făcut instruire cu directorii școlilor sucevene pentru creșterea ratei de vaccinare în rândul cadrelor didactice, 4.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava