MOPAN Suceava

BBC Knowledge va difuza, începând de miercuri, 24 iulie, de la ora 22:00, documentarul Orbita: Călătoria extraordinară a Pământului. De la imagini uimitoare din spațiu până la goana după furtuni, seria documentară explică evoluția Pământului în călătoria sa anuală, arătând puterea extremă a anotimpurilor și cum pot acestea provoca atât creații incredibile, cât și distrugeri devastatoare.

Călătoria de 940 de milioane de kilometri a Pământului în jurul soarelui, pe durata unui întreg an, este esențială pentru menținerea vieții pe planeta noastră, oferindu-ne vremea și anotimpurile în permanentă schimbare, care ne transformă planeta. În ceea ce privește menținerea vieții pe planeta noastră, abaterea de 23 de grade înseamnă că Pământul este supus unor schimbări climatice – fără acestea, zonele ecuatoriale ar fi arse pentru totdeauna, iar Polii ar fi permanent înghețați.

Primul episod dezvăluie condițiile meteo spectaculoase și cele mai mari maree care au loc în perioada cuprinsă între luna iulie și solstițiul din decembrie. Pentru a ne demonstra cum viețile noastre sunt afectate, de fapt, de orbita Pământului, Kate Humble devine, pentru scurt timp, cel mai rapid șofer de pe Pământ, iar Helen Czerski sare dintr-un aeroplan.

În cel de-al doilea episod, Kate ajunge mai aproape de soare decât s-a ajuns vreodată, iar Helen vizitează un loc în care are de înfruntat cele mai mari și mai rapide furtuni de zăpadă de pe Pământ, între luna ianuarie și echinocțiul din martie.

În cele din urmă, în episodul al treilea, vedem Pământul între echinocțiul din martie și sfârșitul lunii iunie. În timp ce Kate dezvăluie sosirea primăverii în zona arctică, Helen urmărește o tornadă pentru a explica cum apar fenomenele meteo extreme în urma abaterii Pământului.

Documentar de excepție la BBC Knowledge – Orbita: Călătoria extraordinară a Pământului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava