Concert pascal
MOPAN Suceava

Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener al Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017, unde va proiecta trei documentare video și va expune, la standul numărul 8, imagini din ARHIVA FOTOGRAFICĂ, precum și albumele de fotografie România: Evoluție și ARHIVA FOTOGRAFICĂ.

Documentarele AGERPRES care vor rula pentru publicul de la Bookfest Chișinău sunt: „România, drumul de la patimi la lumină”, joi, 31 august, de la ora 18:00, „Descoperă România cu Peter Hurley”, vineri, 1 septembrie, de la ora 15:00 și „Tărâmul dintre ape”, sâmbătă, 2 septembrie, ora 18:00.

„România, drumul de la patimi la lumină” are trei părți: „Patimile”, „Drumul” și „Lumina” și este o călătorie în imagini, în satele României în care tradiția și portul popular încă mai sunt păstrate. O țesătoare din Apuseni, meșterul crucilor celebre din Săpânța, o oșancă declarată „Tezaur uman viu” și cel mai premiat ceramist din Maramureș spun poveștile lor în acest documentar.

„Descoperă România cu Peter Hurley” spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

Cel de-al treilea documentar AGERPRES, „Tărâmul dintre ape”, prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

Bookfest Chișinău este la a doua ediție, iar anul acesta cititorii vor putea descoperi peste 50.000 de cărți de la editurile din România, dar și altele câteva zeci de mii de la editurile din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România. Accesul este gratuit.

Despre Bookfest

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Ediția internațională Bookfest din acest an, a XII-a, a fost organizată la București între 24 și 28 mai, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Suedia. Începând din 2012, marca Bookfest s-a extins și în mai multe orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov, cât și două ediții Bookfest de Crăciun la București.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava