Concert pascal
MOPAN Suceava

Agenția Națională de Presă AGERPRES a difuzat luni, 1 octombrie 2018, în Aula Magna, din cadrul Universității Danubius din Galați, documentarul video dedicat Centenarului Marii Uniri. La deschiderea anului universitar, a fost prezent și Cristi Godinac, Preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, care a prezentat studenților și decanilor prezenți proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate, inițiat de SRJ MediaSind în parteneriat cu AGERPRES.

Proiectul vizează principalele universităţi din ţară, iar prin intermediul său, studenții pot intra în contact cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea activă la activități redacționale.

De asemenea, în cadrul deschiderii anului universitar, a fost prezentat și albumul AGERPRES, România: Evoluție, Ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, pe care participanții la eveniment l-au primit și apreciat.

Astăzi, aici, are loc un eveniment important atât pentru studenţii Universităţii Danubius dar şi pentru studenţii celorlalte universităţi din ţară. Odată cu începerea anului universitar 2018-2019, se lansează şi proiectul Restart – pentru un jurnalism de calitate. Datorită acestui proiect, studenţii, indiferent de la ce facultăţi fac parte, pot deveni jurnalişti, pot fi îndrumaţi de echipe de profesionişti de la AGERPRES, cea mai mare şi importantă agenţie naţională de presă a statului, şi de la SRJ MediaSind, cea mai mare organizaţie naţională a jurnaliştilor. Important este faptul că au acum o platformă în care să-şi publice materialele jurnalistice, reportaje audio, video, fotografii, şi, de ce nu, chiar anchete. Vor primi legitimaţii de voluntar AGERPRES şi vor putea să deschidă orice uşă pentru a realiza ştiri şi reportaje. Nu în ultimul rând, contractele de voluntariat pe care le vor încheia îi va ajuta mult pe piaţa muncii, constituind vechime în muncă„, a declarat Cristi Godinac.

Și rectorul Universității Danubius, conf. univ. dr. Andy Pușcă, a menționat importanța parteneriatului ReStart: „Am construit cu mult interes proiectul ReStart în parteneriatul AGERPRES, MediaSind si Universitatea Danubius. Acum trei ani de zile studenţii unversităţii noastre erau deja <<antrenaţi>> să opereze în toate domeniile media, ca urmare a preocupării constante pentru aspectele practice ale carierei, dobândite încă din timpul facultăţii. […] ReStart a venit cu parteneriatul select care înseamnă motivaţia necesară, expertiza şi dorinţa de a extrage <<genialitatea>> din studenţii noştri. Suntem mândri de studenţii şi partenerii noştri!„, a declarat acesta.

 

Despre filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu şi Andrei Cârlan. Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuţ Năstăsache şi Camelia Moise. Grafica, sunetul şi montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alexandru Vintilescu.

Trailerul documentarului poate fi accesat la: https://goo.gl/3V2Xfa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava