Concert pascal
MOPAN Suceava

Digi World bucură astăzi, 6 decembrie, telespectatorii pasionați de călătorii și îi invită să urmărească documentarul „Dunărea sălbatică”(Wild Danube), de la ora 21:00. Producătorul și jurnalistul britanic Charlie Ottley aduce în atenția audienței naționale și internaționale un an trăit în Delta Dunării, paradisul românesc pe care îl numește „marele Amazon al Europei”.

Celebrul explorator Charlie Ottley, care este și protagonistul documentarului, abordează atât subiecte sensibile privind necosmetizarea Deltei Dunării, cât și povești din viața sălbatică a pescarilor și soluții de optimizare a turismului din România, etapă care încununează o trilogie de promovare a țării, alături de celebrele sale documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania. În ultimul an și jumătate, Charlie a inițiat, prin resurse proprii și sprijinul sectorului privat, toate acțiunile care au ținut de el pentru a promova România.

Documentarul va fi difuzat și în zilele 16 decembrie, de la ora 21:00 și în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, de la ora 21:35. Timp de o oră și jumătate, documentarul „Dunărea sălbatică”(Wild Danube) prezintă povești legate de tradiții, locuri sălbatice, precum viețile oamenilor simpli din Delta Dunării, astfel că jurnalistul britanic își dorește ca acest film să aducă cât mai mulți iubitori de natură în zonă, în special turiști străini, iar oamenii să conștientizeze importanța unui spațiu unic în Europa. „Noi am filmat din ianuarie până acum. Am vrut să spunem povestea faunei, a florei, a priveliștilor de-a lungul anotimpurilor, dar și a oamenilor care trăiesc acolo. Viața pescarilor este foarte grea și plină de provocări, iar mulți dintre ei au plecat. Simt că Delta este un loc plin de magie și dacă vom avea grijă de ea, va continua să fie printre bijuteriile turismului românesc”, a precizat Charlie Ottley, producător documentar.

„Oamenii m-au impresionat foarte mult, pentru că, trăind cu natura, au o altă legătură cu mediul și înțeleg foarte bine ce înseamnă să respecți natura”, spune Andrei Smeu, operatorul de imagine. Bineînțeles, dincolo de peisajele de vis se ascund însă și probleme, poate chiar cele mai grave, anume, lipsa peștelui, dar și comportamentul unora dintre turiștii care ajung în Deltă.
„Poveștile surprinse sunt absolut superbe, arătăm câteva mici secrete pentru turiști. Noi sperăm să fi reușit să cuprindem spiritul Deltei”, spune Oana Mihai, asistent de producție.

Documentarul „Dunărea sălbatică” aduce astăzi, pe Digi World, provocările unui an trăit în marele Amazon al Europei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava