Concert pascal
MOPAN Suceava

Documentarul AGERPRES „Tărâmul dintre ape” a fost proiectat joi, 12 octombrie, la Festivalul Internațional Propatria – Tinere Talente Românești, desfășurat la Roma și aflat la cea de-a șaptea ediție.

Pelicula „Tărâmul dintre ape” prezintă Delta Dunării, însă nu doar turistic, ci prin intermediul unor povești de viață ale localnicilor, care, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, consideră acest „tărâm“ singurul loc de pe pământ care poate fi numit „acasă”.

Cu ajutorul filmărilor aeriene și subacvatice, dar și cu o mare atenție asupra detaliilor și emoțiilor, echipa AGERPRES Video a încercat să ilustreze cât mai bine acest loc și să transmită deopotrivă simplitatea, dar și complexitatea lui, suferința, alături de bucurii și speranță, farmecul cosmopolit.

Evenimentul își propune promovarea culturii românești și imaginii României în Italia și este organizat de către Asociația culturală româno-italiană Propatria, cu susținerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ambasada României în Italia și „Accademia di Romania”.

Festivalul Propatria continuă pe 20 și 21 octombrie la Roma și se va încheia cu Gala Tinerelor Talente Românești și Premiile de Excelență Propatria.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava