MOPAN Suceava

Programele Centrului Ceh, Documentary Mondays și Fiction Tuesdays, au ajuns la final. Sezonul din această toamnă se încheie cu„The Sound Is Innocent”, un documentar care urmărește evoluția sunetului electronic către muzică, și „Cutting It Short”, o comedie nostalgică inspirată din viața scriitorului ceh Bohumil Hrabal, pe care le puteți urmări online pe 23, respectiv 24 noiembrie, gratuit, pe DAFilms.com.

Săptămâna începe cu o călătorie audiovizuală într-un spațiu de vis în care regizoarea Johana Ožvold explorează sensul, funcția și semnificația lumii sunetului electronic și experimental, în încercarea de a găsirăspunsuri la întrebări fundamentale, printre care și cea mai des întâlnită: care este momentul în care sunetuldevine muzică? Într-o lume care poate fi asemănată cu un teren de joacă, unde orice este posibil, iar jucăriile pot fi instrumente, dispozitive, sau chiar diverse obiecte, mai există oare reguli? Și cum este, în acest caz, redefinită relația dintre om și instrument? Toate aceste aspecte sunt cercetate atât de realizatoare, cât și de alte cinci nume importante ale industriei muzicale, pe care Johana Ožvold le-a reunit în acest documentar, oferind astfel o perspectivă nouă asupra procesului de creație în muzica electronică.

Filmul de marți este cel de-al patrulea din retrospectiva dedicată lui Jiří Menzel. ,,Cutting It Short” spune povestea a doi soți, frumoasa Maryška și Francin, un tânăr contabil, angajat la berăria dintr-un mic oraș de provincie. Deși sunt fericiți împreună, cei doi nu pot fi mai diferiți, el fiind o fire extrem de meticuloasă și serioasă, iar ea un spirit liber, mereu în căutare de amuzament. Mai mult decât atât, la un moment dat își face apariția și Pepin, fratele gălăgios și aiurit al lui Francin, care are o mulțime de idei năstrușnice și diverse îndeletniciri artistice, pe care tânăra le susține și le încurajează, spre disperarea soțului ei.

„Cutting It Short” are la bază romanul cu același nume, aparținând scriitorului Bohumil Hrabal, iar personajele sunt inspirate chiar de părinții și unchiul acestuia. Totuși, Menzel îl adaptează în stilul lui caracteristic, oferind poveștii o notă comică și astfel îmblânzind dialogurile și descrierile lui Harbal.

Chiar dacă situația actuală a făcut imposibilă întâlnirea la Centrul Ceh pentru a urmări împreună filmele propuse în acest sezon, așa cum erați obișnuiți,tradiția a fost, totuși, continuată în mediul online, unde au putut fi vizionate4 filme de ficțiune în memoria lui Jiří Menzelși 4 documentare captivante. Ultimele două filme din acest sezon pot fi urmărite gratuit pe DAFilms.com în zilele de 23, respectiv 24 noiembrie și sunt disponibile timp de 24h, începând cu ora 8:00.

Platforma DAFilms.com este aici. Pentru a urmări filmele gratuit, este nevoie să vă creați un cont de utilizator. DAFilms oferă peste 2000 de filme, în special documentare, pe care le puteți urmări dacă deveniți membri, pentru 6€ lunar sau 36€ anual.

Evenimentele Facebook ale următoarelor două filme sunt aici: DM&FT.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava